André van Duin verzweeg chemotherapie tijdens Heel Holland Bakt

André van Duin is de afgelopen maanden behandeld aan darmkanker. Hij onderging tijdens de opnames van Heel Holland Bakt verschillende chemokuren en is vorige week geopereerd.

Heel Holland Bakt © Elvin Boer

De Omroep MAX-presentator heeft zijn behandeling bewust verzwegen, vertelt hij vandaag aan Evert Santegoeds in De Telegraaf. “Ik heb graag dat mensen om me moeten lachen. En niet dat ze, wanneer ze me zien, meteen denken: ’Ach goss, zijn man dood, zijn vriendin Corrie van Gorp en nu zelf ook nog kanker’. Dan word je zo’n zielige, ouwe komiek. Dus dat hou ik dan liever geheim hè?”

Schuiven met opnames

Er moest vanwege zijn gezondheidssituatie regelmatig geschoven worden met de opnames van Heel Holland Bakt. “Een paar keer moest er geschoven worden met de opnames van Heel Holland Bakt, dat nu te zien is, maar de medewerking was optimaal. De paar mensen die het moesten regelen wisten wel waarom er wel eens een dag gewisseld werd.”

Zijn goede collega Janny van der Heijden wist er ook van. “Maar de meesten niet. Die dachten hooguit: weer alles omgooien? En als je de programma’s nu kijkt… als je het niet weet, dan zie je het ook niet, toch?”

Nog twee maanden rustig

André’s operatie is succesvol verlopen. “Ik moet het nu zeker nog een maand, eigenlijk twee, heel rustig aan doen. Het heeft er ook wel ingehakt hoor, dat voel ik ook. Maar ik ga voor Omroep MAX weer varen met Jannie, in plaats van vier of zes afleveringen doen we er zelfs acht.”

Hij doelt op het programma Denkend aan Holland. “Het is heerlijk: kopje koffie drinken, een gevulde koek, wat rondkijken in eigen land en anderhalf miljoen mensen kijken er met plezier naar.”

Interview

Het grote interview met André van Duin waarin hij vertelt over het geheime gevecht dat hij de afgelopen maanden heeft gevoerd, kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen