Humberto Tan heeft spijt van één RTL Late Night: ‘Ik was een sukkel’

Van alle 1.055 afleveringen van RTL Late Night die Humberto Tan door de jaren heen heeft gepresenteerd, heeft hij er van eentje echt spijt. “Achteraf denk ik: sukkel!”, zegt hij vandaag in De Telegraaf.

Humberto Tan © RTL

Het gaat om een aflevering uit april 2014, op de dag dat zijn hond Billy overleed na een aanrijding. “Het overlijden van mijn hond Billy hakte er enorm in. Toch kon ik alleen maar denken: ik heb straks een uitzending. Mijn eindredacteur Carlo van Lienden had wel door dat ik die avond niet moest komen.”

Sukkel

Tegen het advies van Carlo in ging Humberto Tan er toch zitten, uit een soort van plichtsbesef. “Hij beloofde dat hij het zou oplossen, maar ik vond dat dat míjn verantwoordelijkheid was, dus ik was er gewoon”, aldus de presentator.

Hij vervolgt: “’s Avonds had ik een vader aan tafel die zijn kind was verloren. ’Zie je wel?’, dacht ik toen, ’Die man is zijn kind kwijt, en dan zit ik te zeuren over een hond.’ Maar dat sloeg nergens op, want ik was óók in rouw. Achteraf denk ik: sukkel! Er is niets belangrijker dan leven en dood, zeker geen talkshow.”

Trauma

Zijn leven was te veel in het teken gaan staan van de talkshow, vindt Humberto achteraf. De relativering kwam volgens hem snel. “Een paar dagen later schreef ik een column voor BNR, over Billy natuurlijk. Tijdens het schrijven merkte ik al hoe erg zijn dood me aangreep. De volgende ochtend bleek dat ik de stomste taalfouten had gemaakt. Toen wist ik: dit is een trauma.”

Op zondag begint Humberto met zijn nieuwe wekelijkse zondagshow op RTL 4. Hij gaat er vol voor, maar niet meer zo geobsedeerd als toen. “We hebben gekeken wie we zouden willen hebben in Humberto en een top-drie gemaakt. De nummer één hebben we gebeld en hij komt: Louis van Gaal. We hebben een heel mooie gast voor die eerste zondag.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen