‘Koningin Máxima gaat meer kijkers trekken dan Willem-Alexander’

Als koningin Máxima in mei daadwerkelijk een groot tv-interview gaat geven, dan zou ze zomaar eens de kijkcijfers van het koningsinterview uit 2017 kunnen overtreffen. Dat stelt Story-baas Guido den Aantrekker.

Koningin Máxima © RVD, Martijn Beekman

Koning Willem-Alexander gaf in 2017, toen hij vijftig werd, een groot tv-interview. Nu Máxima in mei óók vijftig wordt, is de verwachting dat zij ook met een groot tv-interview komt. Het zou een behoorlijk mediaspektakel worden waar heel veel mensen naar gaan kijken, zei Guido den Aantrekker gisteren in Shownieuws.

Máxima vijftig

Máxima’s verjaardag belooft een behoorlijke media-happening te worden. “Op 17 mei aanstaande wordt zij vijftig en reken maar dat alle tv-programma’s en glossy’s uitpakken. Er zullen ook tv-documentaires komen, maar er wordt natuurlijk ook gehoopt op een interview. Toen Willem-Alexander vijftig werd, was er ook een interview.”

Dat interview werd gehouden door Wilfried de Jong. Máxima kiest mogelijk voor een vrouw. “Er wordt natuurlijk gevochten om wie dat mag doen. Ik denk dat de NOS het gewoon gaat doen, maar dat het dan weer simultaan wordt uitgezonden op alle zenders.”

Meer kijkers

Guido hoopt op een verrassend interview. “Ik hoop dat ze zich in dat interview ook een beetje opstelt zoals we haar níet kennen, dus lekker informeel.”

Naar het interview met de koning keken in 2017 bijna 4,2 miljoen mensen. Daarvan keken er 3,2 miljoen naar NPO 1 en 1,1 miljoen naar RTL 4. “Ik denk dat er voor Máxima misschien nog wel meer mensen voor de buis zullen zitten dan voor Willem-Alexander destijds”, besluit Guido.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen