‘Koningin Máxima in mei 2021 met groot tv-interview’

Koningin Máxima zal in mei 2021 een groot tv-interview geven ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag. Die verwachting sprak royaltyfan Sandra Schuurhof zondagavond uit in Shownieuws.

Koningin Máxima © RVD, Martijn Beekman

Het zou in elk geval in lijn zijn met wat haar man koning Willem-Alexander heeft gedaan. Toen hij vijftig jaar werd, in april 2017, gaf hij ook een groot tv-interview, toen aan Wilfried de Jong. Het interview was tegelijkertijd te zien op NPO 1 en RTL 4. Bekende Nederlanders reageerden lyrisch en er keken maar liefst 4,3 miljoen mensen naar.

Het ideale moment

Koningin Máxima gaat waarschijnlijk hetzelfde doen, verwacht Sandra Schuurhof, de royaltywatcher van SBS 6. “Ja, ik verwacht het wel eerlijk gezegd, ja. Het zou wel echt het moment ervoor zijn. Het wordt natuurlijk wel spannend wie haar mag gaan interviewen en in welke hoedanigheid.”

Het interview met de koning was bij hen thuis. Ook Máxima zal daarvoor kiezen, denkt Sandra. “Het kan eigenlijk alleen maar zo’n heel persoonlijk interview zijn bij hen thuis. Dat zie je ook: dán wordt het een echt gesprek. Als ze ervoor kiest, denk ik dat ze het sowieso wel in zo’n setting zal doen.”

Eva, Linda of Fidan?

De Shownieuws-desk noemde Eva Jinek, Linda de Mol en Fidan Ekiz als potentiële gastvrouwen van het Máxima-interview. “Ik zou het sowieso leuk vinden als het een vrouw zou zijn”, aldus Anouk Smulders.

Sandra: “Het zou kunnen dat ze juist los willen van de NPO, RTL en SBS en voor een heel verrassend iemand kiezen, zoals Wilfried de Jong ook een heel verrassend iemand was.”

Maakt ze zelf kans? “Ze zullen denk ik niet gauw voor een Koninklijk Huis-reporter kiezen. Dan zal het toch iemand zijn die wat verder van hen af staat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen