Louis van Gaal bij Humberto kritisch over verlenging lockdown

Louis van Gaal heeft zich zondagavond in de eerste aflevering van de nieuwe talkshow Humberto kritisch uitgelaten over het verlengen van de coronalockdown in ons land. Dat was te zien op RTL 4.

Louis van Gaal © Humberto

Nederland zit sinds half december grotendeels op slot: niet alleen de horeca, maar ook de meeste winkels zijn dicht. Gisteren werd duidelijk dat de lockdown na 20 januari waarschijnlijk met nog eens drie weken wordt verlengd. Veel mensen vinden de situatie nu wel heel uitzichtloos worden en Louis van Gaal is het daarmee eens.

Balans

Voetbalgrootheid Louis van Gaal is kritisch. “Wat is verstandig? Ik heb drie maanden geleden al gezegd dat je een balans moet zien te vinden in het welzijn van het volk en de gezondheid van het volk. Er moet ook een visie aan ten grondslag liggen. Nu nemen we steeds weer maatregelen die anders zijn dan het was. Het gaat niet vanuit een visie.”

Er moet volgens Louis ook goed gelet worden op de schadelijke neveneffecten van een lockdown. “Wat moet ik nu zeggen? Ik zie dat de besmettingen minder zijn, maar we gaan naar een strengere lockdown. Niet minder genoeg, dat begrijp ik allemaal, dat wordt ook uitgelegd, maar ik denk dat kinderen die niet naar school gaan ook een probleem hebben.”

Tekort

Schoolgaande kinderen lopen op deze manier achterstanden op in hun ontwikkeling, vreest Louis. “Niet alleen dat ze minder leren, maar ook dat ze hun zelfbeeldontwikkeling tekort doen. Je kunt je niet meer meten met je klasgenoten en dat is wel belangrijk. Nu wordt lesgegeven door de vader en moeder.”

Verder zat Louis aan tafel om antwoord te geven op de vraag of hij nog eens terugkeert als voetbaltrainer:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen