Tv-recensenten slachten Jort Kelder af: ‘Humberto Tan is beter’

Jort Kelder krijgt het vandaag behoorlijk voor zijn kiezen van gezaghebbende tv-recensenten. Zijn interview met Thierry Baudet in de zondag-Op1 wordt finaal de grond in geschreven.

Jort Kelder © NPO

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en zijn collega Wybren van Haga werden zondagavond in Op1 niet bepaald kritisch ondervraagd door presentatoren Welmoed Sijtsma en Jort Kelder. Alle kritische vragen kwamen van de gasten aan tafel. ‘Jort Kelder doet zijn werk niet goed’, kopt het NRC vandaag boven de tv-recensie van Arjen Fortuin.

Teleurgesteld in Jort

Arjen Fortuin vindt het jammer dat Jort Kelder zo enorm teleurstelt in Op1. “Jort Kelder zou een van de beste interviewers van Nederland kunnen zijn. Hij is razend intelligent, scherpzinnig, geestig en niet bang”, schrijft hij. “Het probleem is dat hij zijn best niet doet. Ook op het grootste podium dat hij in zijn loopbaan heeft gehad, kan hij zich niet bevrijden van de gewoonte om ‘Jort Kelder’ te spelen.”

De tv-recensent vulde vanochtend bij NPO Radio 1 aan dat het kwalijk is dat Jort en Welmoed volledig de regie verloren. “Je kreeg geen moment het idee dat er presentatoren zaten met een plan. Het was een rommeltje waardoor het ook onduidelijk was wanneer er een onwaarheid verteld werd.”

Angela de Jong

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is het eens met NRC’s Arjen Fortuin. Zij vindt het kwalijk dat Thierry en Wybren geen strobeed in de weg gelegd werd, schrijft ze in haar column. “Wilde een andere tafelgast iets corrigeren, dan was er ineens geen tijd meer of moest het kort van presentatoren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.”

Een schande, vindt Angela het. “En ondertussen mag de kijker alle gedane beweringen lekker zelf gaan factchecken. Het is de NPO onwaardig.”

‘Humberto was beter’

Zowel Arjen als Angela vinden dat Humberto Tan het op hetzelfde moment een stuk beter deed met zijn talkshow. “Het contrast tussen Op1 en Humberto zondag was kolossaal”, vindt Arjen. “Na de werkweigering van de presentatoren bij Op1 was de toewijding van deze interviewer bevrijdend om te zien.”

En Angela: “Humberto was een baken van rust vergeleken met Op1. Hij interviewde Hiddema zo stevig dat de beste man haarverf leek te zweten. Als Tan in het laatste seizoen van Late Night maar half zo kritisch was geweest, had hij zichzelf de afgang van kelderende kijkcijfers en stopzetten van zijn show kunnen besparen.”

Fragment

Arjen Fortuin op NPO Radio 1 over Jort Kelder:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen