Joost Prinsen weigert vaker langs te komen in Matthijs Gaat Door

Joost Prinsen was op oudejaarsavond hoofdgast in de allereerste Matthijs Gaat Door. Een verzoek van Matthijs van Nieuwkerk om vaker aan te schuiven in de tv-show, heeft hij naast zich neergelegd.

Joost Prinsen © BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk vond het ontzettend leuk dat de vroegere Met Het Mes Op Tafel bij hem te gast wilde zijn op oudejaarsavond. “We kozen voor poëzie omdat Joost er was en die kan dat als geen ander voorlezen en heeft al die gedichtjes door zijn hoofd vlinderen. Hij kon het jaar ook een beetje met ons afsluiten”, zegt hij op NPO Radio 1.

Joost Prinsen wil niet

Het leverde veel positieve reacties op, aldus Matthijs. “Daar werd zó ontzettend goed op gereageerd dat we ook nog wel hebben gevraagd: ‘Zou je nog wel eens wat vaker terug willen komen?'”

Dat zag Joost echter helemaal niet zitten. “Daarvan zei Joost: ‘Nee, ik heb andere dingen te doen en ik vond het heel fijn om mee te doen, maar dat was het.'”

Poëzie en Matthijs

Poëzie blijft wel een belangrijke rol spelen in Matthijs Gaat Door. Eigenlijk wilde hij iets gaan doen met het gedicht van Amanda Gorman tijdens de inauguratie van Joe Biden. “Daar kwamen we niet helemaal uit, zo kan het ook gaan.”

Maar: “We gaan ook deze week iets aan poëzie doen en misschien blijven we dat ook wel doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen