John de Mol waarschuwt: ‘Kom niet in mijn buurt als knikkershow flopt’

John de Mol waarschuwt zijn vrienden, familie en collega’s om op vrijdag niet bij hem in de buurt te komen als ’s ochtends blijkt dat zijn knikkershow de avond ervoor is geflopt op SBS 6.

John de Mol © MAX

Er is John de Mol heel veel aan gelegen dat zijn nieuwe knikkershow Marble Mania donderdagavond een groot succes wordt op SBS 6, omdat hij dit programma wereldwijd wil gaan uitrollen, net zoals hij dat met Big Brother en The Voice deed. Hoe de vlag er op vrijdag bij hangt in huize De Mol, wordt ’s ochtends bepaald, iets na 7.30 uur.

John wil 12 procent

Het belooft geen makkelijke wedstrijd te worden voor John de Mol. De concurrentie is pittig met de een na laatste aflevering van De Slimste Mens op NPO 2 en De TV Kantine op RTL 4. ’s Lands grootste zender NPO 1 zendt het iets minder bekeken Nieuwe Boeren uit, dus van die kant valt de concurrentie mee.

Op welke kijkcijfers mikt John? Hij zei er gisteren in de vijfuurshow Tijd voor MAX het volgende over: “Wij in het vak – en dat weten jullie, maar de kijker niet – denken eigenlijk alleen maar in marktaandelen. Zeker bij de commerciëlen kijk je alleen maar naar marktaandelen.”

“Als je kijkt naar de historie van SBS 6 op donderdagavond dan zijn dat marktaandelen tussen de 8, 10 en 11 procent. Als we straks beginnen met 12, 13 of 14 procent marktaandeel in de doelgroep, dan ben ik tevreden voor de eerste keer.”

Chagrijnig

Als John die scores níet aantikt, dan gaat hij vrijdag de hele dag lang stampvoeten. “Als de kijkcijfers vrijdag slecht zijn, dan denk ik dat je vrijdag beter even bij me vandaan kan blijven.”

Is hij dan zó chagrijnig? “Best nog wel chagrijnig, maar vergeleken met twintig jaar geleden valt het wel mee. Ik ben inmiddels 65 en dan gebeuren er allerlei dingen in je leven, waardoor je je bewust wordt van het feit dat er buiten televisie toch ook wel dingen zijn die minstens zo belangrijk zijn.”

Corona-alternatief

Toch heeft John goede hoop. “Ik denk dat mensen overspoeld worden met talkshows, informatie, persconferenties, corona, Amerika: het nieuws komt echt als een stortvloed over je heen, dus ik denk best dat mensen af en toe even iets anders willen en daar zou dit programma een heel goed alternatief voor zijn.”

Vindt hij een knikkershow wel relevant in tijden als deze? “Ik heb gekozen voor het amusementsvak en ben geen documentairemaker en ik maak niet het nieuws. Ik maak amusementsprogramma’s in de ruimste zin van het woord, omdat ik dat gewoon het leukste vind om te maken.”

Wat kijkt John zelf?

Van MAX-oom Sybrand Niessen kun je uiteraard geen kritische vragen verwachten over het vermeende wangedrag van Johns zoon Johnny de Mol verwachten. Daar ging het gisteren dan ook niet over. Naast het geklets over de knikkershow, wilde Sybrand alleen nog van John weten wat hij zelf graag kijkt in zijn vrije tijd.

John: “Ik ben niet zo veel thuis ’s avonds, dus dat wordt al lastiger. Als ik al thuis ben zit ik als een idioot te zappen, want dan wil ik eigenlijk niets missen. De meest belangrijke programma’s, zeker in mijn vakgebied, heb ik natuurlijk bijna allemaal al gezien voordat ze op zender zijn. Als ik mag kiezen, dan maar een leuke voetbalwedstrijd.”

Fragment

John de Mol in Tijd voor MAX:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen