Johan Derksen: ‘Mark Rutte populairder door toeslagenaffaire’

Johan Derksen heeft het idee dat Mark Rutte juist populairder is geworden door de toeslagenaffaire. De tv-ster vindt het belachelijk dat het kabinet is opgestapt, heeft hij laten weten in Veronica Inside.

Johan Derksen © Veronica Inside

Het kabinet-Rutte III is vrijdag opgestapt vanwege de commotie over de toeslagenaffaire. “Ik vind het zoveel zinloze energie die verspild is, alleen maar voor de bühne. Had die mensen nou maar volledig in hun functie gelaten, zodat ze ons door deze moeilijke periode heen hadden kunnen loodsen en ze hun fouten weer goed hadden kunnen maken.”

Heksenjacht

Sommige partijen vinden dat Rutte ook moet opstappen als lijsttrekker van de VVD. “Ik vind het allemaal gelul. Meneer Wilders, meneer Klaver en mevrouw Marijnissen vinden dat ze wegmoeten en dan krijg je een soort heksenjacht en dan gaan ze. Wat een gelul. Er zijn belangrijkere dingen waar ze energie in kunnen steken. Corona houdt ons bezig.”

“Ik vind het zo belachelijk. Die Klaver die nog nooit ergens enige verantwoordelijkheid voor gehad heeft, roept dan: ‘Hij moet weg.’ Mevrouw Marijnissen wil iedereen weg hebben en Wilders roept dat al jaren. Dan denk ik: in deze periode kun je deze ellende even niet hebben. Er zijn op het ogenblik andere prioriteiten dan het gekissebis tussen links en rechts.”

Populairder

Johan Derksen wijst erop dat Rutte niet kan controleren wat de ’tienduizenden mensen’ onder hem allemaal uitvreten. Daar moet Jesse Klaver rekening mee houden, vindt hij. “Neem jij überhaupt iemand van GroenLinks nog serieus? Ik vind het allemaal luchtfietsers met geitenwollensokken.”

Wilfred Genee: “Maar is het waar of niet? Is Rutte onherstelbaar beschadigd?”

Johan: “Nee joh, hij is totaal niet beschadigd. Ik denk dat hij er populairder door geworden is. Dat denk ik, ja.”

Solidair

Populairder geworden door de toeslagenaffaire? Hoe zit dat? “Asscher heeft het nadeel dat zijn beste vrienden niet bij de PvdA zitten; die heeft daar intern een paar messen in zijn rug gehad. Maar de VVD is heel solidair naar Rutte en VVD’ers zijn best tevreden over hoe Rutte het gedaan heeft.”

“Rutte dient even zijn tijd uit, er komen nieuwe verkiezingen en hij wordt weer de nieuwe minister-president. Dus al deze commotie is zinloos.”

Overigens liet Johan ook nog weten erg gecharmeerd te zijn van de nieuwe politieke partij Code Oranje, waarvan Richard de Mos de partijleider is.

Fragment

Johan over de val van het kabinet:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen