Op1 confronteert Sharon Dijksma (49) met kritiek op late moederschap

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma zat gisteren aan tafel bij Op1 om te praten over de komst van een eventuele avondklok, maar werd ook even gevraagd naar de kritiek op haar late moederschap.

Sharon Dijksma © Op1

Sharon Dijksma is vlak voor de kerst van 2019, op 48-jarige leeftijd, bevallen van het meisje Eleonora. Veel mensen zijn kritisch over vrouwen die op deze leeftijd nog moeder worden. Zelf trekt Sharon zich daar niets van aan; zij wijst erop dat het uiteindelijk allemaal draait om liefde voor het kind.

‘Niet in mijn gezicht’

Tijdens een item over tienermoeders, richtte presentatrice Carrie ten Napel zich ook tot Sharon. “Vooroordelen zijn er niet alleen over tienermoeders, maar ook vrouwen die op latere leeftijd moeder worden krijgen vaak wel wat oordelen naar hun hoofd geslingerd. Sharon Dijksma, u kreeg op uw 48ste nog een wondertje. Ze is nu 1, hè? Heeft u veel negatieve reacties gehad?”

Sharon daarop: “Nou, mensen zeggen dat dan niet tegen je in je gezicht, hè? Daar ben je dan wel 48 voor, dus waarschijnlijk durven ze dat dan niet. Maar je merkte wel op de social media dat daar onmiddellijk een discussie over ontstond tussen mensen die allemaal opvattingen hadden over wat dat voor onze jongste zou betekenen.”

‘Kritiek onterecht’

De kritiek is onterecht, vindt Sharon. “Al die vooroordelen zijn inderdaad heel onterecht, want wat jij zegt, Yara, is de kern: dat een kind welkom is en opgroeit met mensen die van het kind houden. Dat is natuurlijk de kern.”

“Onze jongste heeft niet alleen een vader en moeder, maar ook nog een fantastische grote broer en een heel lief zusje, die er ook ongelooflijk veel energie in stoppen. Onze zoon is 17 en onze dochter is 8.”

Fragment

De uitzending van Op1 kunt u terugzien via NPO Start. Een fragment waarop Sharon zich uitlaat over de avondklok ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen