Hélène Hendriks vindt het logisch dat tv-bazen geen lelijkerds willen

Hélène Hendriks wordt een beetje moe van de discussie over dat televisievrouwen zo vaak op hun uiterlijk worden afgerekend in de televisiewereld. Dat laat ze blijken in gesprek met de Volkskrant.

Hélène Hendriks © SBS 6

Tv-vrouwen worden volgens critici veel meer dan tv-mannen beoordeeld op hun uiterlijk. Niet zo gek, vindt Hél`ene Hendriks. “Nee, maar dat is toch overal in de maatschappij zo? Wij doen make-up op. Dat is vrouw-eigen, denk ik. Trouwens: Johan trekt ook een mooi pak aan. En is enorm afgevallen, heel gedisciplineerd. Die is ook ijdel.”

‘Tv maakt ijdel’

Tv máákt ijdel, zegt Hélène. “Mannen dragen ook mascara. Ik weet niet wie precies… Bijna iedereen hoor. Maar goed, ik heb er geen probleem mee als het óók over mijn uiterlijk gaat.”

Dat was bij FOX ook zo, legt ze uit. “Ik zat bij FOX. Dat is een Amerikaanse zender, met kledingvoorschriften. Je moet er verzorgd uitzien. Hoge hakken en strakke jurkjes zijn niet verplicht, maar ik heb er wel een tijdje zo bijgelopen. Ook omdat ik het gewoon mooi vind.”

Rocket science

Die strakke FOX-jurkjes doet ze nu niet meer aan. “Inmiddels heb ik daar een betere balans in gevonden, maar ik heb er geen principiële bezwaren tegen. Het is geen rocket science, hè. We doen geen levensverbeterend werk.”

“Ik zit in de entertainmentindustrie. Dat vergeten we weleens. We gaan soms best diep in op de materie, maar het moet ook aangenaam zijn om naar te kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen