Carlo Boszhard gaat in TV Kantine geen deepfake gebruiken

Carlo Boszhard gaat in De TV Kantine geen gebruikmaken van deepfake-technologie, zoals Beau van Erven Dorens dat doet in RTL Exclusief. Dat zegt hij in gesprek met NU.nl.

De TV Kantine © Laura Oldenbroek

Deepfake-technologie is een vorm van beeldmanipulatie waarbij artificiële intelligentie wordt gebruikt om menselijke beelden te creëeren. Zonder dat je met make-up of pruiken aan de slag moet, kun je op die manier bijvoorbeeld relatief eenvoudig bekende Nederlanders imiteren. Beau doet dat in zijn programma RTL Exclusief.

Echte ogen

Carlo Boszhard moet daar echter niets van weten. Hij heeft een hele kelder vol met pruiken, gebitten en nepneuzen en wil daar geen afstand van nemen. “In De TV Kantine zie je de echte ogen van de acteurs. Alles wordt gedaan met lippenstift, nepneuzen, lenzen, pruiken”, zegt de presentator.

Dat is volgens Carlo ook een deel van het succes. “De humor staat altijd voorop en de lol die de acteurs hebben bij het spelen, is het allerbelangrijkst. Dan is het automatisch ook leuk om naar te kijken.”

Hoe lang nog?

Hoe lang gaat De TV Kantine eigenlijk nog door? “Als een programma langer dan zeven jaar bestaat, krijg je vaak de vraag: ‘wanneer gaat het stoppen?’ Dat is echt iets typisch Nederlands, die vraag heb ik ten tijde van Telekids en Life 4 You ook honderd keer gehad.”

“Ik antwoord altijd met: ‘dat staat in de sterren’. Zolang er vraag naar is en er mensen naar kijken, blijven we lekker doorgaan. Ook zonder mij. Dan blijf ik het gewoon produceren, samen met Herald.”

Het interview met Carlo Boszhard kunt u lezen op NU.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen