Harm Edens reageert op gekke bekken achter Thierry Baudet

Harm Edens had totaal niet door dat hij viral ging toen hij afgelopen zondag achter Thierry Baudet zat in de talkshow Op1. Zijn afkeurende gelaatstrekken waren hét onderwerp van gesprek op Twitter.

Thierry Baudet en Harm Edens © Op1

De Dit Was Het Nieuws-presentator maakte er geen geheim van dat hij zich totaal niet kon vinden in wat Thierry Baudet allemaal verkondigde aan de talkshowtafel. Zijn gezichtsexpressies spraken boekdelen en werden gretig gescreenshot en op Twitter gedeeld. Het leidde zelfs tot een artikeltje in De Telegraaf.

Geen flauw benul

Harm Edens had daar tijdens de uitzending geen flauw benul van, vertelde hij donderdag in Dit Was Het Nieuws. “Het was heel gek, want ik liep uit de opname en toen had ik me helemaal niet gerealiseerd wat er gebeurd was en toen zei een cameraman: ‘Ik heb je er de hele tijd bij gehouden.’ Ik dacht: ik zat half in dat shot, dat zie je niet.”

Peter Pannekoek: “Ik zat recht tegenover jou en ik heb ook de hele tijd naar dat hoofd zitten kijken. Ik wist niet dat jij al die gezichtsuitdrukkingen in je had, Harm.”

In de plooi

Hij probeerde nog om zijn gezicht in de plooi te houden, aldus Harm. “Ja, maar 40 minuten lang je gezicht in de plooi houden… Ik deed mijn uiterste best. Daarna brak Twitter los.”

Vielen de reacties mee? “Het valt nog mee hoor, want ik ben niet dood gewenst. Dat gaat nog. Maar voor de rest alles wel. Dan zit je daar op kosten van de NPO om de boel te ontregelen. De meest gekke theorieën krijg je je kant op.”

Fragment

Harm Edens in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen