‘Ali B flipt bij The Voice of Holland, knokpartij met Waylon’

Ali B is achter de schermen van The Voice of Holland compleet geflipt. Het leidde in het herentoilet tot een vreselijke vechtpartij met collega Waylon. Dat onthulde Albert Verlinde dinsdag in Shownieuws.

Ali B en Waylon © William Rutten

Albert Verlinde kon het bijna niet geloven toen hij het verhaal onlangs opving in de Hilversumse wandelgangen. “Dit is zo’n verhaal, dat hoor je en dan denk je: het kan niet waar zijn. Dat hou je even bij je, dan begin je rond te vragen bij mensen en ik heb nu van genoeg partijen gehoord dat dit echt gebeurd is.”

Knokpartij

Wat is er precies voorgevallen? “Een echte, daadwerkelijke knokpartij. Er is echt geknokt tussen twee coaches. Echt met slaan. Bloed valt mee, maar er is wel echt geknokt en ze moesten uit elkaar gehaald worden. Het gaat om twee coaches, namelijk om Waylon en Ali B.”

Het begon tijdens de opnames van de Blind Auditions, aldus Albert. “Er was een kandidaat, heb ik begrepen van mensen, waarvan je denkt: die hoort echt bij coach Jan Smit. Die kwam bij Ali B terecht en Waylon had zoiets van: waarom doe je dat nou, want dat is meer voor Jan. Dat viel blijkbaar helemaal verkeerd bij Ali.”

‘Ali flipt in toilet’

Het ging mis tijdens de pauze. “Het is pauze, ze gaan naar het toilet. Waylon is al in het toilet en Ali B komt aanlopen en Ali B flipt helemaal en zegt: ‘Wat ben je aan het doen?! Dit is hoe ik werk! Dat is The Voice. Dat begrijp je niet.’ Hij komt héél dichtbij Waylon staan en dan komt de gouden zin van Waylon: ‘Ik ruik je slechte adem.’ Dat zegt hij.”

Het escaleerde hun conflict. “Dat kan nog een grap zijn, maar zo werd het door Ali B niet geïnterpreteerd. Toen is er letterlijk een knokpartij ontstaan in dat herentoilet, ze zijn met elkaar op de vuist gegaan. Er zijn mensen tussen moeten komen. Iemand heeft hen uit elkaar gehaald en daarna is alles uitgesproken.”

Ontzettend heftig

Het is buitengewoon heftig nieuws, vindt Albert. “Het is een ontzettend heftig verhaal.”

Het is volgens Albert uitgesloten dat dit nieuws bevestigd wordt door de betrokken partijen. “Mensen die erbij geweest zijn, gaan natuurlijk nooit zeggen dat ze mij hierover gesproken hebben, want het is een programma waarvan je blij bent dat je er werkt en je niet verklapt wat er achter de schermen gebeurt.”

Tweede vechtpartij

Het zou het tweede seizoen op rij zijn met een vechtpartij achter de schermen van The Voice. Vorig seizoen zou er een vechtpartij hebben plaatsgevonden tussen Anouk en Lil’ Kleine, nadat hij haar keihard had uitgescholden.

Al met al komen de coaches van The Voice op deze manier wel heel erg doorgesnoven over. Misschien kunnen ze samen met mediacollega Akwasi een staffelkorting bedingen bij een cursusje anger management.

Update

Update 13.05 uur: RTL reageert op deze vermeende knokpartij.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen