Half jaar na 5 Uur Live: Slimste Mens reanimeert Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek is vanavond weer eens te zien op televisie. Ruim een half jaar na het eindigen van haar programma 5 Uur Live, duikt ze nu op in kijkcijfermonster De Slimste Mens.

Daphne Bunskoek © RTL

De Slimste Mens is bezig aan een historische zegetocht: er kijken al twee avonden op rij meer dan twee miljoen mensen en dat leidde gisteren tot een all-time high. Daphne Bunskoek kan zich vanavond bij haar debuut dus op een enorm groot publiek verheugen.

Bloesje

Daphne heeft er veel zin in, al is de voorbereiding een beetje misgegaan. “Misschien heb ik vandaag wel langer gedaan over welk bloesje ik aandeed dan over de inhoudelijke voorbereiding van dit programma, dus we zullen zien waar dit mij brengt”, zegt de presentatrice.

Waarom dacht ze zo lang na over haar bloesje? “Ik heb weleens programma’s gepresenteerd en dan deed ik heel erg mijn best om een minister-president te interviewen en dan vroeg een kijker: ‘Waar heb je dat rode t-shirtje vandaan?’ Dus ik dacht van: ja, het is niet altijd de inhoud die overkomt.”

Kennis

Heeft ze Wikipedia uit haar hoofd geleerd voor de opnames? “Qua voorbereiding vond ik het lastig, want ik dacht: er is zo veel kennis in de wereld en er zitten zoveel hiaten in mijn kennis, dat ik dat niet allemaal meer kan inhalen aan de maand die voorafgaat tussen het gevraagd worden en het meedoen.”

“Ik gok er dus maar op dat wat ik in de afgelopen 47 jaar zo’n beetje heb opgevangen, dat dat nog ergens aanwezig is en het er op het juiste moment uit komt. Ik heb me dus nog niet heel erg voorbereid, maar ik heb nog wel even gekeken wie er ook alweer allemaal in ons kabinet zit. Ik dacht: dat moet je soms weten.”

De Slimste Mens, waarin Daphne het opneemt tegen Rob Kemps en Caroline Brouwer, is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen