GroenLinks streng voor Meilandjes: ‘Geen aparte BN’er-regels’

De GroenLinks-fractie van de gemeente Bronckhorst heeft geen zin in aparte BN’er-regels voor de Meilandjes. Als hun erf niet voldoet aan het bestemmingsplan, moeten ze helaas weg, klinkt het.

Ulrike ter Braak en Martien Meiland © Telegraaf, SBS

Martien Meiland onthulde in december in de talkshow Linda’s Wintermaand dat hij in de clinch ligt met de gemeente Bronckhorst, waar zijn Gelderse woonplaats Hengelo onder valt. De Meilandjes bewonen daar een boerderij op een groot erf, maar ze blijken niet te voldoen aan het bestemmingsplan. Het lijkt daardoor dat ze weer moeten verhuizen.

Geen BN’er-regels

Het is wat het is, zegt GroenLinks-raadslid Ulrike ter Braak voor de camera van Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden. Hij reisde af naar Hengelo om reacties te halen over de op handen zijnde verhuizing van de Meilandjes en kreeg Ulrike toevallig voor zijn camera.

Ulrike: “Ik ben een van de 25 raadsleden hier in de gemeente en ik vind het wel reëel dat er voor hen als BN’ers geen aparte regels gemaakt worden.”

Vindt ze het dan niet jammer als de Meilandjes weggaan? “Nou, dat weet ik niet…”

Wijn

Even later komt Ulrike weer in beeld. Jordi: “Mevrouw, we spraken u net en u heeft een presentje gekocht.”

Ulrike: “Nou, niet speciaal voor hen, maar ik zit net te denken: dat is wel leuk voor hen, Achterhoekse wijn. Ik heb hun eigen wijn gedronken en die vond ik niet zo lekker. Dan moet je deze echt geven, hoor. Wil je deze aan hen geven? Laat ze het goed gaan!”

Meer reacties

Jordi kreeg nog een aantal andere inwoners van Hengelo voor de camera om hun mening te geven over de Meilandjes. “Ik heb er niks mee. Nee, helemaal niks. Ik vind dat ze een beetje raar doen. Ik hou daar niet van. Ik hou niet van dat gedoe”, zei een man.

“Ze waren gezellig, maar té overdreven”, merkte iemand anders op. En weer een ander: “Voor hen is het jammer. Voor ons maakt het niet zo veel uit, denk ik.”

Geïrriteerde Martien

Uiteindelijk stond Jordi met Ulrike’s fles wijn voor het hek van de Meilandjes. Toevallig kwam Martien net van zijn erf af rijden. Hij had helemaal geen zin in de aandacht van Jordi, maar nam wel de fles wijn aan.

“Ik heb echt geen tijd! Ik ga helemaal nog geen afscheid nemen, ik weet niet waar u het over heeft! Of ik ga verhuizen? Voorlopig niet.”

Het item kunt u terugzien op de website van De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen