Ferry Doedens emotioneel bij Eva Jinek: ‘Mijn moeder wist van niets’

Ferry Doedens had nooit verwacht dat zijn stoute OnlyFans-carrière uit zou lekken. Hij werd gisteren in de talkshow van Eva Jinek emotioneel toen zijn nietsvermoedende moeder ter sprake kwam.

Ferry Doedens © RTL

Vlak na zijn laatste draaidag bij Goede Tijden Slechte Tijden, begon Ferry Doedens afgelopen december tegen betaling expliciete foto’s en filmpjes van zichzelf aan te bieden op OnlyFans. De financiële onrust die zijn GTST-ontslag veroorzaakte, heeft de gevallen acteur hiertoe gebracht, vertelde hij aan de talkshowtafel van Eva Jinek.

GTST-ontslag

GTST heeft Ferry voor de tweede keer ontslagen, ditmaal vanwege wangedrag met betrekking tot de coronamaatregelen. “Ik heb best wel veel last van gehad van dat hele corona. Mijn relatie ging uit na anderhalf jaar en dan ook nog twee weken lang op non-actief werden gezet. Er is een niet-werkbare situatie ontstaan eigenlijk.”

Is hij eigenlijk niet gewoon ontslagen vanwege een opleving van zijn cocaïnehobby? “Nee, dat heeft geen rol gespeeld, maar ik begrijp wel heel goed dat mensen die link liggen. Eén plus één is natuurlijk twee, maar dat is gelukkig niet aan de hand geweest. Ik heb ook goede mensen om me heen die goed voor me zorgen.”

Geldpaniek

Na zijn GTST-ontslag volgde geldpaniek. “Ik was best wel onzeker omdat ik niet wist wat er zou komen, ook financieel gezien. Ik heb natuurlijk ook gewoon de huur die doorloopt. Er was geen plan A en geen plan B. Ik wist dat mijn einde zou naderen bij Goede Tijden en ik hoorde dat je met OnlyFans heel veel geld kan verdienen.”

Ferry trok zijn kleren uit, begon filmpjes van zichzelf te maken en zette het op OnlyFans. Met een zogenoemde geoblock dacht hij bezoekers uit Nederland te kunnen weren. “Ik had heel Nederland, Duitsland en België geblokkeerd. Het is een beetje naïef en een beetje dom natuurlijk ook wel. Je hebt dan toch mensen die erop zoeken.”

‘Hoe kan dat nou?!’

Dat mensen met het grootste gemak een geoblock kunnen omzeilen, verbaasde Ferry enorm. “Er zijn mensen die dan in Nederland toch via een omleiding kunnen zoeken. Ik kreeg toen wel berichtjes van een paar mensen in het Nederlands, van: ‘Hé Ferry.’ Toen dacht ik: hoe kan dat nou, want ik heb Nederland uitgezet?”

Toen heeft Ferry zijn naam veranderd in Ferdinand Diego. “Maar het lekte uit en toen had ik voor mezelf wel zoiets van: er is geen weg terug. Er waren ook al een aantal mensen die reacties hadden gegeven van: ‘We gaan het uitlekken naar de pers.’ Toen dacht ik: oké, wat moet ik doen? Er is geen weg terug, dit gaat uitlekken.”

Ferry in tranen

Ferry’s vrienden en familie wisten van niets. “Ik kreeg op een gegeven moment ook van vrienden en familie te horen: ‘Fer, er gaat een filmpje van je rond.’ Dat doet best wel veel pijn, maar het is iets wat ik zelf heb gedaan en ik heb het er zelf op gezet. Dat is mijn eigen keuze geweest.”

Toen Eva Jinek over zijn moeder begon, raakte Ferry geëmotioneerd. Hij viel stil. “Ach, sorry, ik hou van mijn moeder”, zei hij, terwijl er groot een foto van zijn moeder in beeld verscheen. “Nee, ze wist niets. Ik heb het aan mijn moeder verteld op Tweede Kerstdag dat ik een account had aangemaakt.”

Moeder trots op Ferry

Ferry besloot het zijn moeder te vertellen, omdat zijn manager was benaderd met vragen over zijn OnlyFans-account. “Toen zei ik tegen mijn moeder: ‘Mam, ik moet je wat vertellen. Ik heb een profiel aangemaakt. Misschien niet helemaal de beste keuze, maar ik ben een soort van onzeker. Er is geen plan en ik wil ook een soort van inkomsten.'”

Zijn moeder reageerde er goed op. “Mijn moeder heeft heel lief gereageerd, ze veroordeelt niet en zei: ‘Ja, jongen, ik begrijp het ook nog ergens.’ Mijn moeder is nog steeds trots op me en zegt: ‘Ja, Fer, probeer nu ook maar het beste eruit te halen.’ Ik heb het nu zeker omarmd en daarom dacht ik: ik kom bij jou, Eva, om mijn verhaal te doen. Dat lucht ook wel op.”

Preuts

Dat mensen online zo negatief reageren, vindt Ferry heel preuts. “Als je de reacties leest doet het af en toe pijn, maar je krijgt er ook een dikkere huid van. Je moet het dan niet lezen, maar toch doe ik het af en toe.”

Ferry hekelt de negativiteit. “We leven in 2021. Je verkoopt je lichaam en er is nu een platform wat alleen maar groter wordt. We leven in een liberaal en tolerant land en doen allemaal wel alsof we het een soort van oké vinden en kijken ook met z’n allen wel eens p*rno op onze smartphone of intieme foto’s of wat dan ook.”

“Laten we het dan opengooien, van: jongens, laten we niet zo preuts doen. Vroeger had je de Playboy waar Patricia Paay ook in stond en waar mensen ook voor betaalden. Dit is in principe hetzelfde.”

Creatief

Nu de OnlyFans-inkomsten binnenstromen, gaat Ferry er vol voor. “Ik moet zeggen dat ik er nog best wel lol in heb. Het is een leuke boterham. Ik kan er goed van leven, ja. Je moet wel creatief blijven om je fans te behouden. Ik ben in contact gekomen met Levy van Wilgen, dat is een van de grootste creators van OnlyFans.”

Ferry gaat nu filmpjes maken met Levy. “Hij is 24 jaar en doet het ontzettend goed. Het is een onwijs leuke dude. Hij zei: ‘Fer, waarom gaan we niet samenwerken?’ Ik zei: ‘Waarom ook niet?’ Ik dacht: laat ik dan ook maar gewoon dit gaan doen en laat ik het zien als creatief ondernemen.”

Gevallen

Eva Jinek: “Kun je je voorstellen dat mensen naar jou kijken en denken: Ferry is gevallen, hij zit nu op een soort halve p*rnosite zijn lichaam te verkopen?”

Ferry: “Dat begrijp ik heel erg goed. Als mensen zo denken dan is dat hun gedachte. Ik dacht er zelf ook nog wel zo over twee maanden geleden, maar het heeft niets te maken met mijn acteerprestaties of de persoon die ik ben. Ik hoop dat mensen dat in de toekomst ook nog kunnen loskoppelen en ook nog de Ferry kunnen zien die ik ook nog ben.”

“Ik moet corona doorkomen en ik heb geen zin om tot april of mei op de bank te zitten, dus laat me er dan maar het best van maken. Ik heb zeker de ambitie om ook nog door te gaan met acteren en zingen. Ik begrijp dat voor de meeste mensen nu de deur misschien even dicht is. Misschien staat die deur over twee jaar weer open.”

Fragment

Het Jinek-interview met Ferry Doedens:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen