Evert Santegoeds: ‘Job Gosschalk is er te goed mee weggekomen’

Evert Santegoeds vindt dat Job Gosschalk wel heel goed is weggekomen met de #MeToo-beschuldigingen aan zijn adres. Eigenlijk iets té goed, zei de Privé-baas gisterenavond in Shownieuws.

Job Gosschalk © NPO

Topfotograaf William Rutten zat gisteren aan de Shownieuws-desk om te vertellen over de online interviewserie die hij voor het programma maakt: Op De Gevoelige Plaat. In de nieuwste aflevering spreekt hij met Ferri Somogyi, bekend van zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden en zijn mislukte doorbraak in Amerika.

Hand op been

Ferri vertelt in het programma ook over casting-engerd Job Gosschalk, die eind 2017 in opspraak raakte vanwege viezig #MeToo-gedrag. “Ik was heel goed bevriend met Job Gosschalk. Hij heeft bij mij nooit iets gedaan, hij wist ook dat hij dat niet moest doen”, vertelt hij.

Toch ging het een keer mis. “Hij zit naast me in de bioscoop en hij legt zo zijn hand op mijn been. Toen riep ik door de hele bioscoopzaal: ‘Job, blijf van mijn been af!’ Hij wist vanaf dat moment: Oké, gewoon vrienden en that’s it.” Het zorgde er wel voor dat er ineens een stuk minder rollen zijn kant op kwamen, aldus Ferry.

Evert kritisch

Evert Santegoeds vindt dat Ferri zich er niet voor moet schamen om dit te openbaren. “Misschien moet hij het hele verhaal dan toch eens vertellen. Dat is echt #MeToo en dat moet toch gewoon een keer naar boven komen?”

De Privé-baas vindt namelijk dat Job heel makkelijk is weggekomen met zijn vieze castingpraktijken. “Die man is daar veel te goed mee weggekomen.”

William Rutten: “Absoluut, daar ben ik het helemaal mee eens.”

Op de gevoelige plaat

Het interview met Ferri Somogyi in Op De Gevoelige Plaat:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen