Tv-marathon: Humberto Tan gaat tot september door met zijn talkshow

Humberto Tan is terug als talkshowhost en niet zo’n beetje ook. Hij blijft tot eind mei op de buis met zijn huidige zondagshow en daarna is hij tot september op de buis met de dagelijkse variant.

Humberto Tan © RTL

Naast Beau van Erven Dorens en Eva Jinek heeft RTL 4 nu een derde presentator op de late avond gezet: de oude vertrouwde Humberto Tan. Na twee iets minder bekeken afleveringen, zat Humberto afgelopen zondag behoorlijk stevig in het zadel. Er keken maar liefst 907.000 mensen naar zijn programma, een heel mooie score.

Tv-marathon

Een luie tv-presentator is Humberto niet, want die drie afleveringen die hij tot nu toe heeft gepresenteerd zijn nog maar het begin. “Het loopt in elk geval tot en met 30 mei”, vertelt hij in Koffietijd.

In de zomer zit Humberto echt op de plek van Beau en Eva. “Vanaf 7 juni doe ik het dagelijks. Ja, nog eens drie maanden. Dan krijg je Jinek, Beau en ik. Met z’n drieën doen we drie maanden de dagelijkse. Jinek is nu tot na de verkiezingen, daarna komt Beau en daarna kom ik en daarna komt Jinek weer.”

Eindelijk weer op tv

Humberto heeft het idee dat veel mensen hem gemist hebben sinds het einde van RTL Late Night. “Ik krijg heel veel berichten van: ‘Eindelijk, je bent weer terug op tv.’ Zo hebben mensen het dus ervaren, van: ja, je hebt die shows wel gedaan, maar nu ben je pas écht terug op tv.”

Na RTL Late Night heeft Humberto vooral veel amusement gemaakt. “Die andere programma’s heb ik ook met plezier gemaakt, maar ik snap wel waar het vandaag komt. Je bent heel erg op het netvlies als je elke dag op tv bent en aan een tafel voel ik me heel erg thuis. Misschien is dat wat mensen heel erg zeggen, van: ja, ik zie je graag aan die tafel.”

Peter

Zijn talkshowcomeback heeft alles te maken met de nieuwe RTL-baas Peter van der Vorst. “Ellen Meijerse en hij hebben me gebeld en gevraagd: ‘Kunnen we praten?’ Mijn contract loopt in mei af, dus ergens in de zomer vorig jaar belden ze. Dat is vrij vroeg, want meestal is het pas een maand van tevoren ofzo.”

Ze wilden Humberto in huis houden voor de late avond. “Ze wilden toen praten en zeiden: ‘We willen heel graag dat je weer terugkomt aan tafel.’ Peter had wel eens eerder tegen me gezegd van: ‘Goh, ik hoor je wel eens op de radio en het zou fijn zijn om het geluid wat je op de radio laat horen ook bij RTL te laten horen.’ Ik zei: ‘O, oké.'”

Onzekerheid

De presentator: “Het is ook een proces bij mezelf hoor. Hij heeft het wel eens eerder gepeild en toen zei ik nog: ‘Misschien is het nog te vroeg.’ Dat is ook eigen onzekerheid. Driekwart jaar later, vorig jaar zomer dus, vroeg hij het weer en toen voelde het wel toepasselijk.”

Humberto in Koffietijd:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen