Eva Jinek vindt dat media-ophef over Lodewijk Asscher tegenvalt

Eva Jinek vindt dat de ophef over Lodewijk Asschers rol in de kinderopvangtoeslagaffaire tegenvalt. Je hoort er bijna niemand over. Dat merkte ze dinsdagavond op in haar talkshow op RTL 4.

Lodewijk Asscher en Eva Jinek © RTL

Lodewijk Asscher bood 21 december zijn excuses aan voor de fouten die hij als minister van Sociale Zaken en vicepremier in het tweede kabinet-Rutte heeft gemaakt. Tijdens zijn ministerschap werden duizenden ouders door de Belastingdienst ten onrechte aangemerkt als fraudeur.

Eva Jinek kritisch

Eva Jinek wilde gisteren een punt maken in haar talkshow op RTL 4. “Ik wil alleen nog even gezegd hebben: gisteren kwam het bericht dat Lodewijk Asscher doorgaat als partijleider, ondanks zijn rol in de toeslagenaffaire waarover hij heeft gezegd: ‘Ik schaam me, dit heeft zo niet moeten gaan.’”

Dat nieuws heeft weinig discussie opgeleverd, vindt Eva. “Dat soort nieuws, dat in een normale periode ontzettend veel besproken en bevraagd zou worden, is volledig ondergesneeuwd en daar hoor je nu niemand over. Asscher staat nu in de Kamer eigenlijk het kabinet de maat te nemen.”

Debat komt nog

Het debat hierover komt nog, antwoordde Telegraaf-journalist Wouter de Winther daarop. “Daar gaat volgende week natuurlijk nog wel over gedebatteerd worden als de Kamer weer terug is. Volgende week is de Kamer weer terug en dan wordt ook dit besproken en dan ligt denk ik vooral de focus bij het kabinet, want dit zitten nu aan de knoppen.”

Hij vervolgt: “Lodewijk Asscher was de minister een jaar geleden, is dat niet meer, heeft dingen nagelaten die je hem kan kwalijk nemen, maar staatsrechtelijk is het zo dat de huidige bewindspersonen verantwoordelijk zijn ook voor wat er in het verleden is misgegaan.”

Staartje

RTL Nieuws-journaliste Marieke van de Zilver: “Maar tegelijkertijd: dit gaat ook in de PvdA nog wel een staartje krijgen. Er zijn gewoon nog leden die echt ontevreden zijn en er is in aanloop naar het PvdA-congres ook een motie van wantrouwen ingediend door een aantal leden die met de stand van vanavond nog niet voldoende steun had om behandeld te worden op dat congres. Maar er zit daar nog wel wat ontevredenheid en er gaat nog wel over gesproken worden.”

Wouter: “De PvdA heeft natuurlijk ook een mooie traditie met het leegtrekken van de keukenla om wat messen in de ruggen van de leider te steken, dus dat zullen ze dit keer denk ik ook niet nalaten.”

Eva: “Wat een supervisueel voorbeeld weer.”

Fragment

Het fragment uit Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen