Eva Jinek vindt dat media-ophef over Lodewijk Asscher tegenvalt

Eva Jinek vindt dat de ophef over Lodewijk Asschers rol in de kinderopvangtoeslagaffaire tegenvalt. Je hoort er bijna niemand over. Dat merkte ze dinsdagavond op in haar talkshow op RTL 4.

Lodewijk Asscher en Eva Jinek © RTL

Lodewijk Asscher bood 21 december zijn excuses aan voor de fouten die hij als minister van Sociale Zaken en vicepremier in het tweede kabinet-Rutte heeft gemaakt. Tijdens zijn ministerschap werden duizenden ouders door de Belastingdienst ten onrechte aangemerkt als fraudeur.

Eva Jinek kritisch

Eva Jinek wilde gisteren een punt maken in haar talkshow op RTL 4. “Ik wil alleen nog even gezegd hebben: gisteren kwam het bericht dat Lodewijk Asscher doorgaat als partijleider, ondanks zijn rol in de toeslagenaffaire waarover hij heeft gezegd: ‘Ik schaam me, dit heeft zo niet moeten gaan.’”

Dat nieuws heeft weinig discussie opgeleverd, vindt Eva. “Dat soort nieuws, dat in een normale periode ontzettend veel besproken en bevraagd zou worden, is volledig ondergesneeuwd en daar hoor je nu niemand over. Asscher staat nu in de Kamer eigenlijk het kabinet de maat te nemen.”

Debat komt nog

Het debat hierover komt nog, antwoordde Telegraaf-journalist Wouter de Winther daarop. “Daar gaat volgende week natuurlijk nog wel over gedebatteerd worden als de Kamer weer terug is. Volgende week is de Kamer weer terug en dan wordt ook dit besproken en dan ligt denk ik vooral de focus bij het kabinet, want dit zitten nu aan de knoppen.”

Hij vervolgt: “Lodewijk Asscher was de minister een jaar geleden, is dat niet meer, heeft dingen nagelaten die je hem kan kwalijk nemen, maar staatsrechtelijk is het zo dat de huidige bewindspersonen verantwoordelijk zijn ook voor wat er in het verleden is misgegaan.”

Staartje

RTL Nieuws-journaliste Marieke van de Zilver: “Maar tegelijkertijd: dit gaat ook in de PvdA nog wel een staartje krijgen. Er zijn gewoon nog leden die echt ontevreden zijn en er is in aanloop naar het PvdA-congres ook een motie van wantrouwen ingediend door een aantal leden die met de stand van vanavond nog niet voldoende steun had om behandeld te worden op dat congres. Maar er zit daar nog wel wat ontevredenheid en er gaat nog wel over gesproken worden.”

Wouter: “De PvdA heeft natuurlijk ook een mooie traditie met het leegtrekken van de keukenla om wat messen in de ruggen van de leider te steken, dus dat zullen ze dit keer denk ik ook niet nalaten.”

Eva: “Wat een supervisueel voorbeeld weer.”

Fragment

Het fragment uit Jinek:

43 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Beetje Fake Nieuws
januari 6, 2021 21:02

Zojuist RTL4 LIVE NIEUWS over de bestorming van het Capitool.
Niet goed te praten natuurlijk, maar overdrijven is ook een vak.

De linkse verslaggever Mouthaan slaat voor de zoveelste keer door.
Een bestorming van duizenden Trump aanhangers zegt deze kneus.

Het zijn honderden, max 1000/1500 betogers. Niet meer!

Gast
G.ossip
januari 6, 2021 17:39

De media hoeft helemaal niets te doen aan de positie van Asscher dat doen de PvdA leden zelf wel,die zijn al flink aan het zagen aan de stoelpoten van Asscher en terecht deze man heeft enorm geblunderd.

Gast
Josefien
januari 6, 2021 16:56

En dan denkt die Asscher ook nog dat hij de enige is die het vertrouwen in de overheid kan herstellen. Maar dan moeten wij jou eerst wel vertrouwen, Lodewijk. En ik ben bang dat het daar nou juist aan ontbreekt: https://nos.nl/artikel/2363270-asscher-ik-kan-vertrouwen-van-burger-in-overheid-herstellen.html .

Gast
Tracy
januari 6, 2021 16:37

Op donderdag zou WNL op1 komen vorige week ging het niet door en deze week
pas om 23 uur avonds is WNL te rechts voor de npo en proberen ze hun te boycotte
dat er niemand om die tijd zal kijken dan krijg Jinek goeden kijkcijvers

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 17:51
Antwoord op  Tracy

En terug naar school.

Gast
Frans
januari 6, 2021 19:39
Antwoord op  Tracy

Doe je dit express?
Of ben je bezopen?

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 21:29
Antwoord op  Frans

Express is wat anders dan expres.

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 21:28
Antwoord op  Tracy

Zegt ook genoeg over het niveau van rechts. Hoe krijg je het voor elkaar.

Gast
Lachgas
januari 6, 2021 16:27

Zo, Eva die een mening verkondigt. Waarom hoor ik hier niks over?

Gast
robb
januari 6, 2021 16:25

Dan moeten Hoeksta en Rutte ook geen lijsttrekker worden zij hebben niks gedaan toen het bekend werd wat er precies is gebeurt .

Gast
Toon
januari 6, 2021 14:59

Daar is Eva Janknek
Met haar paardenbek
Uit haar gore muil
Komt enkel vuil.

Dit is een rijmpje van Toon
Dat is ook niet erg schoon.

Gast
Engnek steekt haar nek weer uit
januari 6, 2021 14:41

Ja jammer he Eva. Want PvdA moet negatief in het nieuws komen zodat het de schijn wekt dat je vriendjes van D66 er goed voor staan. Maar neehoor mevrouw dat werkt niet.

Gast
Lariekoek
januari 6, 2021 14:26

Die twee staatssecretarissen moeten doen waarvoor ze zijn aangesteld: ‘de gedupeerden (in materiële en immateriële zin) ruimhartig schadeloosstellen’ Maar het duurt en het duurt maar. Zogenaamd zijn het moeilijke dossiers, maar de belastingdienst weet precies wat ze terug hebben gevorderd.

Gast
Daantje
januari 6, 2021 14:13

Deze Asscher met zich schamen. Hij kraakt het kabinet af over de coronacrisis( ik denk dat hij het zeker niet beter had gedaan. Het is altijd makkelijk om van de zijlijn te schreeuwen) en zegt sorry over de toelage affere en het is stil. Heel stil. Deze man moet zich schamen en aftreden. En niet even zich zelf weer in de kijker zetten dat hij lijsttrekker wilt worden

Gast
hier gaan we recht door zei hij nog
januari 6, 2021 13:27

Allemaal gedoe, mosterd na de maaltijd, water onder de brug. Als je Asscher niet moet dan moet je er niet op stemmen, de enige oplossing. Dat gezeur om altijd achteraf je gelijk te willen halen. Tijdens die hele discussie van al die maanden rond de toeslagen is er door helemaal niemand ooit 1 keer naar Asscher gewezen, ook niet door Eva, terwijl hij wel paar keer aantafel zat. Allemaal van de hele enge mensen die dan achteraf politiek correct willen zijn. Net zoals in de oorlog. Tussen 40-45 waren er een handjevol en na de oorlog komt iedereen met dat z’n opa in het verzet zat maar er niet meer over wil praten.

Gast
Boh foi toch
januari 6, 2021 14:13

Altijd maar achteraf??? Had jij het soms vooraf al wel geweten? Wacht maar tot de echte verkiezingsavonden er zijn, men gaat Asscher echt niet ‘vergeten’, het is nu nog Coronatijd.

Gast
fikkie
januari 6, 2021 12:53

Dat vind ik ook. De man moet gewoon opstappen en de eer, als hij die nog heeft na die toeslagen affaire, aan zichzelf houden.

Gast
Tobias
januari 6, 2021 12:51

De PvdA zal het nog wel merken bij de volgende verkiezingen. Asscher is volstrekt ongeloofwaardig geworden als hij sociale praatjes gaat houden tijdens de debatten. Niemand gelooft hem nog.

Gast
Robson
januari 6, 2021 12:33

Nou moet je niet zo hypocriet doen kutje Eva , je bent zelf ook niet zo , tegen Hillary zat je ook tot je elleboog in haar poepert , zwaar kritische vragen durf je in je eigen talkshow ook niet te stellen, omdat je bang bent dat ze niet meer terugkomen ,

Gast
Piet Zwart
januari 6, 2021 12:27

Langzaam maar zeker valt dat deugd masker af , en zien we het ware gezicht van dat linkse gesubsidieerde
verraderlijke media slijm .

Gast
Koen
januari 6, 2021 12:20

Ik denk dat er ook een pijnpunt zit bij het huidige kabinet. Dat wil misschien best opstappen vanwege de toeslagenaffaire maar ze willen dat de PvdA, en dan in het bijzonder Lodewijk Asscher, ook verantwoordelijkheid neemt aangezien Lodewijk Asscher minister van Sociale Zaken was tussen 2012 en 2017 en de signalen genegeerd heeft omtrent de toeslagenaffaire. Echter PvdA zit niet in het huidige kabinet dus die kunnen niet aftreden en Lodewijk Asscher heeft ook geen functie in het huidige kabinet dus die kan ook niet als persoon aftreden.

Aangezien ze al een paar keer vergaderd hebben over hoe om te gaan met de uitslag van het rapport denk ik dat het kabinet wil dat Lodewijk Asscher afziet van zijn fractievoorzitterschap o.i.d. zodat ook de PvdA op die manier zichtbaar een verlies leidt en zo verantwoordelijkheid neemt. Dit is op dit moment des te belangrijker nu er verkiezingen aankomen en het zou sowieso raar zijn als de PvdA niet op de een of andere manier gezichtsverlies lijdt.

Lodewijk Asscher heeft al zijn excuses aangeboden voor de toeslagenaffaire maar hij heeft ook aangegeven dat hij fractievoorzitter wil blijven. Lodewijk Asscher neemt dus geen verantwoordelijkheid, want een slap excuus is echt niet genoeg, en de PvdA lijdt ook niet echt gezichtsverlies hierdoor en dat is het huidige kabinet een enorme doorn in het oog en die weigeren hier alleen voor op te draaien.

PvdA zal Lodewijk Asscher niet kwijt willen want ze hebben geen opvolger. De verkiezingen zouden noch desastreuzer uitvallen als er een interne strijd om de macht losbarst zo vlak voor de verkiezingen. Het gekke is wel dat de PvdA voorvechter wil zijn om zaken als de toeslagenaffaire te voorkomen in de toekomst maar wie gelooft dat dan als je niet eens verantwoordelijkheid kan nemen voor de huidige affaire waar ze nog vol inzitten.

De politici zijn weer enorm opportunistisch bezig over de rug van de burgers en ik hoop oprecht dat kiezers eens hun ogen openen en niet meer op dit soort partijen en personen stemmen. Laat je niks wijs maken met mooie praatjes over de toekomst in verkiezingsprogramma’s maar kijk eens wat partijen en personen gedaan hebben in het verleden, dat zegt namelijk veel meer over hun doen en laten.

Gast
Garry glamour
januari 6, 2021 13:05
Antwoord op  Koen

Volledig met je eens .
Met de komst van Kok is de partij verloederd en afgestapt van hun idealen .
Stond Kok eerst op de barricade , later ging ie zijn zakken vullen in het bedrijfsleven.
Binnenkort beginnen de verkiezingscampagnes, ook ik beoordeel de politici niet op hun beloftes maar op hun daden , de afgelopen regeerperiode .

Gast
Marijke
januari 6, 2021 17:20
Antwoord op  Koen

Mee eens, treffende analyse. Groet, een PvdA’er

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 12:07

De rol van Renske Leijten wordt ook teveel onderbelicht. Topper van de SP.

Gast
Patty b
januari 6, 2021 14:47
Antwoord op  Xantippe

Klopt, ook van Raak is een erg goed kamerlid. Maar zij horen niet bij het kartel. Om het zo te noemen.

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 17:54
Antwoord op  Patty b

Onbegrijpelijk dat de SP niet meer zetels krijgt. Lees eens hun programma wil ik de mensen hier meegeven.

Gast
Frans
januari 6, 2021 19:42
Antwoord op  Xantippe

De SP van de Russen bedoel je toch, de oude stalinistische Communistische Partij Nederland die nooit een goed plan bracht maar graag andermans geld wilde uitgeven in het kader van ‘gelijkheid’.

Ik zal hun programma eens lezen.
Kijken of het nog steeds zo erg is.

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 21:30
Antwoord op  Frans

Ken je klassiekers. De wereld staat niet stil.

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 21:32
Antwoord op  Frans

Eehm het was Mao-istisch. WAS.

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 22:53
Antwoord op  Frans

Overigens is de CPN van de onvolprezen Marcus Bakker overgegaan in GL. Helaas weinig van te merken.

Gast
Xantippe
januari 6, 2021 22:56
Antwoord op  Frans

Kortom Frans je moet research doen.

Gast
Sukkels
januari 7, 2021 01:39
Antwoord op  Frans

Sukkel Frans

Gast
Vaagje
januari 6, 2021 11:49

Wat wil die brulboei dan er een hetze van maken succes ermee.

Gast
Kaagfan
januari 6, 2021 11:48

Asscher is een glibberige aal. Net als je hem denkt te hebben, glipt hij weg. Één berg puin die hij overal achterlaat: Amsterdam Financiën, Samson backstabben en SZW.

Gast
anoniem
januari 6, 2021 11:46

Hij is nog niet met justitie in aanraking geweest.. Dus wellicht ongeschikt voor de politiek?

Gast
MaMa Noeskoeri
januari 6, 2021 11:40

Onze grootste jankende rat van Den Haag.

Gast
Neo
januari 6, 2021 11:39

Zou ze ook zo kritisch zijn op haar idolen Hillary Clinton en Sigrid El Kaag?
Over seksisme gesproken.

Gast
appel
januari 6, 2021 11:35

ook Menno Snel was verantwoordelijk voor dit dossier maar hij is van D’66 en eerlijk is eerlijk, hij wel afgetreden.
maar goed, Eva probeert van de PvdA stemmen voor haar vriendin Kaag te winnen

Gast
Colton
januari 6, 2021 11:31

Vast ingestoken door verrader de Winter, ook RTL-Telegraaf.

Er is er maar EEN schuldig en dat is Rutte 10 jaar.

Gast
Blinde Herdershond
januari 6, 2021 11:27

Politici zijn leugenaars en huichelaars. Niet één uitgezonderd. Dat wordt keer op keer bewezen en toch blijft het elke keer bij glas, plas, was. Wonderlijk.
Jinek moet trouwens niet een te grote mond hebben, haar idolen -de Clintons- hebben ook voldoende op hun kerfstok.

Gast
Bea
januari 6, 2021 11:26

Hertje Eva is een D66 propagandist. Met hun half arabische Ingrid isis Kaag, Had dat wijffie niet een godsvermogen naar dat isis tuig gesluisd? Trouwens de echte Isis komt uit egyptische oudheid. Weer zo een manipulatief dingetje.

Gast
anoniem
januari 6, 2021 11:25

eva houd je bek dicht

olie op het vuur gooien

gasten laat evan niet voor jullie praten

ze joint te veel

ze gaat er op los

zo ge naamd ik weet het niet meer

eva geboren treiteraarster/ bleeke narcist.

Gast
Josefien
januari 6, 2021 11:24

Ben het helemaal met Eva eens. Asscher heeft weinig last van zelfreflectie. Dat wordt dus niks met de PvdA. En dan die Jetta Kleinsma met de participatiewet. Asscher wil aanblijven om ons uit de crisis te helpen. Als je dat hulp noemt ben je niet goed snik.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen