Eva Jinek heeft coronastaafje liefst in linkerneusgat

Eva Jinek moet voor haar talkshow regelmatig coronatests ondergaan. Het lange teststaafje dat daarbij gebruikt wordt, heeft ze liever in haar linker- dan haar rechterneusgat, meldde ze woensdag op RTL 4.

Eva Jinek © RTL

Haar gast Gijs Rademaker gaf aan niets te begrijpen van mensen die een voorkeur voor een neusgat hebben. “Bij mij vragen ze of ik het neusgat wil kiezen. Maar hoezo zou ik een voorkeur hebben voor mijn neusgat? Heb jij een voorkeur voor je neusgat?”

Linkerneusgat

Eva Jinek daarop, wijzend naar haar linkerneusgat: “Ja, toch deze.”

Arts-microbioloog Jean-Luc Murk gaf aan dat het helemaal niet zo gek is om een voorkeur voor een neusgat te hebben. “Je neusgat is afwisselend open. Om de zoveel tijd gaat eerst de een open en dan de ander open. Als die dicht zit, doet het misschien net iets meer pijn.”

Tafelgast Caroline Tensen daarop: “Het is toch heel kort? Het is maar een fractie van een seconde. Echt pijn doet het toch niet?”

Eva en Caroline over staafjes

Eva: “Ja, maar Caroline, het is wel waar wat Tijl zegt: er zit echt een verschil in de mensen die het doen, hè?”

Caroline: “Dat weet ik wel, maar het blijft heel kort.”

Eva: “Het blijft relatief kort, maar als het heftig is…”

Tijl Beckand: “Mijn ervaring is wel – en ik ben best veel getest – is dat als je eerst praat met die persoon, dan schept dat een band. Diegene heeft daardoor minder zin om jou pijn te doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen