Erik Mouthaan belooft Biden net zo kritisch te volgen als Trump

Erik Mouthaan gaat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden net zo kritisch volgen als zijn voorganger Donald Trump. Die ‘belofte’ doet de Amerika-correspondent van RTL Nieuws op Twitter.

Erik Mouthaan © RTL

Vanuit rechtse hoek is Erik Mouthaan in de afgelopen jaren enorm onder vuur genomen vanwege zijn vermeende vooringenomenheid over de rebelse Donald Trump. Er zijn weinig mensen die zó veel haat over zich heen krijgen als Erik, maar daar trekt hij zich niet al te veel van aan.

Eriks belofte

Nu belooft Erik al zijn rechtse critici dat hij de nieuwe president Joe Biden óók kritisch gaat volgen. “Mijn belofte: ik zal de regering Biden kritisch volgen, zoals ik dat met elke regering in de VS heb gedaan. Ik geef je feiten, context en help je de zienswijze te begrijpen van mensen aan alle kanten van het politieke spectrum in de VS.”

Hoe gaat Erik dat precies doen? “Met interesse, empathie en eerlijkheid”, schrijft hij.

Kritische reacties

Het leidt tot de voorspelbare negatieve reacties. “Probeer vooral het volledige verhaal te vertellen. We zullen je kritisch volgen Erik. Ik hoop het maar, maar dat liet je afgelopen 4 jaar niet blijken…”, zegt Richard bijvoorbeeld.

En Andrea: “Ook met deze belofte heb ik moeite. Niet lullen maar vullen, geen woorden maar daden. Met andere woorden: eerst zien, dan geloven.”

RTL-ster Martijn Krabbé vindt de belofte van Erik onnodig, twittert hij: “Hi Erik. Wat brengt je zo ver dat je moet gaan beloven dat je blijft doen wat je al jaren heel goed doet? Grt. Martijn.”

Corrie vervolgens: “Ga eens weg met je postcode loterij Krabbe. Irritante malloot.”

Kritisch

Erik voegt de daad direct bij het woord. Hij uit op Twitter felle kritiek op het kantoor van Joe’s vicepresident Kamala Harris. “Waarom zijn de kabels in het kantoor zo slecht weggewerkt. Rommelig”, schrijft hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen