Charles Groenhuijsen: ‘FvD-stemmers toegang ontzeggen tot IC?’

Op1-ster Charles Groenhuijsen vraagt zich af of het een goed idee is om Forum voor Democratie-stemmers de toegang tot de intensive care te ontzeggen. Dat is te lezen op Twitter.

Charles Groenhuijsen © Wessel de Groot, MAX

Charles Groenhuijsen verwijst naar een nieuwe peiling van Maurice de Hond. Daaruit blijkt dat de vaccinatiebereidheid is gestegen tot 72 procent, al zijn de verschillen tussen de politieke partijen groot. Van de stemmers van Forum voor Democratie geeft slechts 10 procent aan zich ‘zeker of waarschijnlijk wel’ te laten vaccineren.

Geen FvD op de IC?

Het roept een kritische vraag op bij de tv-oom van Carrie ten Napel. “72 procent van Nederland laat zich vaccineren. Maar bij FvD-stemmers is dat slechts 10 procent! Zien FvD-ers ook af van ziekenhuisbed of plek op de IC als ze besmet raken? Goed idee, Thierry?”

Het leidt tot een stortvloed aan reacties: waar de meeste tweets van Charlies slechts een handjevol reacties uitlokken, leidt deze tweet bij duizenden mensen tot interactie. “Mogen ze dan ook stoppen met het betalen van hun zorgpremie?”, vraagt ene Sander zich af.

En Rick: “Hounou eens op met bepaalde groeperingen in een hoek te zetten Charles. Zeker met dit soort kansloze vergelijkingen. Vraag je dit ook aan rokers die een chemokuur misschien nodig hebben? Zou je dit ook aan D66 aanhangers gevraagd hebben als dat uit dit onderzoek zou komen? Jammer”

DDS maakt Charles kapot

De rechtse opiniesite De Dagelijkse Standaard gruwelt van Charles. “De immer pedante Op1-betweter Charles Groenhuijsen heeft de meest walgelijke uitspraak van de dag gedaan”, briest de redactie.

Charles begrijpt die felheid niet: “Walgelijk? Ik riep een vraag op. Dat mag niet?”

Ook daar reageren weer honderden mensen op. Ron: “Een frame vermomd als een vraag. Dat is de bewuste tactiek: je stelt een vraag waar je een groep mensen zwart maakt. En dan de onschuld uithangen door te stellen dat het maar een vraag was. Smerig spelletje.”

Bastiaan Ragas

Acteur Bastiaan Ragas, de man van Tooske, heeft met een soortgelijke tweet veel emoties opgeroepen. Hij zei: “Ik vind het idee, dat als je je om politieke of religieuze redenen niet laat vaccineren je ook geen recht hebt op een schaars IC bed, wel te verantwoorden. Wat vinden jullie daarvan? Is dat logisch/fair of verwerpelijk?”

“Het is geen leefwijze of verslaving of iets dergelijks, het is een doelbewuste keuze om je niet te laten vaccineren. Daar zou je als maatschappij ook gevolgen aan kunnen hangen.”

Tweet

De bewuste tweet van Charles:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen