Arie Boomsma boos als sportscholen langer dichtblijven

Arie Boomsma zou het ‘bijzonder onverstandig’ vinden als de regering besluit om de coronasluiting van de sportscholen na 19 januari nog langer in stand te houden. Dat zegt hij op Instagram.

Arie Boomsma © RTL

Voor de tweede keer zit ons land in een strenge lockdown vanwege het coronavirus. Ook de sportscholen, waaronder die van Arie Boomsma, zijn dicht. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de huidige maatregelen na 19 januari verlengd worden, maar Arie zou behoorlijk pissig zijn als de regering beslist om de maatregelen te verlengen.

Onverstandig

Het zou echt dom zijn als de overheid de gyms dichthoudt, vindt Arie. “Het zou bijzonder onverstandig van de overheid zijn om gyms, studio’s, verenigingen en andere plekken waar mensen aan hun gezondheid werken langer dicht te houden.”

Arie roept op om de gyms gewoon te openen op 20 januari. “De druk op de zorg wordt enorm met alle fysieke en mentale kwalen als gevolg van bewegingstekort, winterdips en het gebrek aan perspectief. Trainen (bewegen) is het schild tegen de twee grote pandemieën van deze jaren; COVID en Bewegingstekort. Dat weten ze ook in Den Haag.”

Roeiapparaat

Mocht de lockdown toch verlengd worden, dan zou het volgens Arie geen slecht idee zijn om een roeiapparaat aan te schaffen. Dat is een enorm goed hulpmiddel om thuis fit te blijven, zegt Arie.

“Absoluut. Roeien mag je gerust een fullbody workout noemen. Pushups zou je er nog bij kunnen doen, maar dan ben je er wel. Je kunt ook eindeloos variëren op die roeier; duur, tempo, workouts in combinatie met oefeningen, interval… Ik heb er thuis eentje staan en gebruik hem echt heel vaak.”

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen