Coen Verbraak weigert interview met diva Matthijs van Nieuwkerk

Coen Verbraak wilde Matthijs van Nieuwkerk graag interviewen voor het NRC Handelsblad, maar is afgehaakt omdat hij alleen via e-mail wil praten. Dat onthult Telegraaf-journalist Rob Goossens.

Coen Verbraak © Lilian van Rooij

Matthijs van Nieuwkerk begon op oudejaarsavond aan zijn nieuwe programma Matthijs Gaat Door en naar aanleiding daarvan stond hij een aantal media te woord, waaronder het AD en De Telegraaf. Coen Verbraak wilde hem interviewen voor het NRC, maar wilde niet meegaan in de voorwaarde dat het gesprek per e-mail plaats zou vinden.

Alleen per e-mail

Het is algemeen bekend dat Matthijs van Nieuwkerk nogal een diva is als het op interviews aankomt. “Televisie- en radio-interviews doet hij graag voor een microfoon en een camera, maar als hij met een krant praat, dan doet hij dat alleen maar per e-mail”, zegt Rob Goossens in de studio van Telegraaf TV.

Rob vindt dat geen prettige manier van interviewen. “Het is gewoon anders. Hij kan dan over alles heel lang nadenken. Dat is wel een beetje gek”, aldus de tv-journalist, die hier ook zijn beklag over heeft gedaan bij Matthijs.

Coen haakt af

Een sterinterviewer als Coen Verbraak haakt af bij dit soort absurde voorwaardes. “Interviewers die hem willen hebben voor een krant hebben zoiets van: als we je niet kunnen spreken, dan heeft het weinig zin.”

“Matthijs vertelde dat Coen Verbraak heeft gevraagd of hij hem voor NRC Handelsblad mocht interviewen, maar omdat dat dan ook per e-mail moet, zegt Coen Verbraak – misschien wel de beste interviewer die we in Nederland hebben – toch: ‘Dan hoeft het voor mij niet.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen