SBS 6-ster Dyantha Brooks wil meer dan alleen Shownieuws

Dyantha Brooks zou het leuk vinden als ze op een gegeven moment iets meer mag doen bij SBS 6 dan alleen de presentatie van Shownieuws. Dat laat ze weten in een Q&A-sessie op haar Instagram.

Dyantha Brooks © Shownieuws

De vrouw van Code Oranje-politicus Mick de Vlieger heeft de ambitie om méér te doen dan alleen Shownieuws. “Oh heel graag. Ik ben heel dankbaar dat ik als redelijke newbee een bekend programma als Shownieuws mag presenteren en hoop dat nog heel lang te doen. Maar ik zou het zelf ook heel leuk vinden als de kijker mij nog beter leert kennen.”

Human interest

Dyantha ziet zichzelf wel human interest maken. “Ik hou van mensen en verhalen en hoop in de toekomst programma’s te mogen maken waarin ik op zoek mag naar die verhalen. Ik kijk zelf bijvoorbeeld graag naar programma’s als Over Mijn Lijk, 5 Days Inside, Vier Handen Op Een Buik of het prachtige programma van Leonie ter Braak, Uit Het Leven Gegrepen.”

Dit zijn nou niet bepaald glamoureuze programma’s, terwijl ze voor Shownieuws altijd drie uur in de visagie zit. “Lol. Ik denk niet dat iemand er blij van gaat worden als ik zonder make-up Shownieuws ga presenteren. In mijn vrije tijd loop ik echt niet zo vol in de pancake door het leven, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna altijd wel ‘wat’ make-up draag als ik de deur uit ga.”

Vooroordelen

Die verzorgdheid zit erin gebakken bij Dyantha. “Hoezo is het zo storend als je van mascara, een lipglossje enzovoorts houdt? Ben ik dan ijdel? Klopt! Ik ben opgevoed met het idee dat je net ondergoed draagt want je weer maar nooit of ze bij de ambulance ooit je kleren moeten openknippen. Aldus mijn moeder.”

Dyantha blijft zich gewoon opdirken, ondanks alle vooroordelen. “Ik denk wel dat mensen een vrouw sowieso sneller zullen onderschatten, zeker als je net als ik het prettig vindt om er ‘mooi’ uit te zien. Zo adviseerde een oud-collega mij ooit om iets minder glamour te zijn want dan nemen de mensen je net iets sneller serieus. Zal misschien wel waar zijn, maar met dat advies kan ik echt niets.”

Arrogant

Tot slot: hoe zit het met Dyantha’s arrogantie? “Er zijn BN’ers die ik heb ontmoet die arrogant zijn, maar er zijn er ook zoveel die zo leuk zijn. Wat betreft mezelf, weet ik nou niet of ik zo een enorme BN’er ben, zeker niet op Instagram want de hond van Gordon heeft binnen twee dagen het dubbele aantal volgers. En arrogant ben ik echt niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen