Amanda Balk houdt het niet meer, volledig in tranen bij Shownieuws

De Gouden Kooi-bekendheid Amanda Balk werd aan het begin van de maand bruut overvallen in haar woning. Ze gaf er gisteren voor het eerst een tv-interview over bij Shownieuws en hield het niet droog.

Amanda Balk © Shownieuws

Amanda Balk werd overvallen door criminelen die zich voordeden als pakketbezorgers. Ze liet het lokpakketje voor de deur zetten en kwam deze pas na een kwartier ophalen. Toen stonden de criminelen nog steeds klaar; ze kreeg een stomp in haar maag, waarna ze hun slag sloegen.

‘Zó in shock’

Het was vreselijk, aldus Amanda. “Het enige wat ik kon bedenken is: mijn kind is boven. Hij vraagt allemaal dingen, maar dat is het enige wat echt belangrijk voor me was. Je bent zó in shock. Hij trapte me op de grond, kneep mijn keel dicht, sloeg me steeds op mijn hoofd van: ‘Heb je contant geld?'”

Vanwege haar moederinstinct kon Amanda daar niet op reageren. “Ik kon zijn vragen niet beantwoorden, omdat ik alleen zei: ‘Mijn kind is boven.’ Die ander liep naar boven en ik wist niet wat hij deed.”

Claustrofobisch

Haar dochter Vegas was in de kast gaan zitten omdat Amanda beneden aan het gillen was. “Toen trapte hij mij in die kast bij Vegas, maar omdat ik claustrofobisch ben durf ik niet in een kast te gaan zitten.”

Het leidde ertoe dat de criminelen alleen maar bozer werden. “Ik hield mijn been ertussen en hij bleef tegen mijn been trappen. Ik had zoiets van: je kan tegen me aan trappen, maar ik ga sowieso niet mijn been weghalen, want die angst in mijn hoofd is zo groot voor dat.”

In tranen

Het doet Amanda heel erg veel dat haar dochter dit heeft meegemaakt. “Als ik hier alleen was, maar dat je dit durft te doen waar mijn kind bij is… Dan merk je ook dat je niet meer bang bent. Alleen maar bang voor wat zij ziet. Als hij mij vastpakt ofzo. Daar was ik bang voor, dat het bij haar zou blijven hangen.”

“Weet je wat het is? De buit die ze hebben gemaakt, boeiend, maar ze hebben wel mijn kind schade geleverd, dus ja weet je… Dat vind ik veel erger.”

Vervolgens hield Amanda het niet langer; ze barstte in tranen uit.

Fragment

Het interview met Amanda kunt u onderstaand terugzien:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen