Hugo de Jonge blij met armlastige RTL-journalist Daniël Verlaan

Zorgminister Hugo de Jonge is er blij mee dat RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan aan het licht heeft gebracht dat er grootschalig wordt gehandeld in gegevens uit de coronasystemen van de GGD.

Hugo de Jonge en Daniël Verlaan © MAX, RTL

Daniël Verlaan maakte maandag groot nieuws met zijn onthulling over de illegale handel in persoonsgegevens uit de GGD-systemen. Hugo de Jonge werd daar gisteren mee geconfronteerd in de veelbekeken vijfuurshow Tijd voor MAX met presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen.

Diefstal

Volgens Hugo is de beveiliging in principe op orde. “Er worden natuurlijk al heel veel veiligheidsmaatregelen getroffen door de GGD om te zorgen dat de gegevens zo veilig mogelijk zijn. Er wordt gescreend voordat mensen er komen werken, er wordt een VOG gevraagd en mensen moeten een geheimhoudingsverklaring ondertekenen.”

Toch kun je diefstal bijna niet voorkomen, aldus Hugo. “Wat hier is gebeurd, is dat er gewoon echt diefstal is gepleegd. Iemand heeft bewust een screenshot gemaakt en die gegevens verkocht aan een ander.”

Bedankje

Dankzij Daniël Verlaan is daar nu een einde aan gekomen, aldus Hugo. “Gelukkig was er een RTL-journalist, Daniël Verlaan, die daar melding over heeft gemaakt. De GGD kon toen aangifte doen en is meteen een opsporingsonderzoek gestart. Er zijn gelukkig al mensen aangehouden.”

Hugo de Jonge is de RTL-journalist daar erg dankbaar voor, maar van een bedankje kan Daniël geen brood kopen. Hij klaagt op Twitter over hoe armlastig hij ondanks al zijn primeurs nog steeds is.

Armlastig

Daniël wordt er een beetje kriegel van als iemand hem vraagt of het hem echt gaat om het helpen of meer ‘om de BV Daniel Verlaan’.

“Ja, het gaat mij alleen om de BV Daniël Verlaan. Bijzonder succesvol, die BV: ik rijd rond in de oude Matiz, kan geen huis kopen en heb de hele dag last van dit soort dom gezeik, allerlei verwensingen en hier en daar wat bedreigingen. Kan het iedereen aanraden”, briest hij.

Fragment

Het fragment van Hugo de Jonge in Tijd voor MAX:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen