Ferd Grapperhaus heeft woedeaanval voor camera Jaïr Ferwerda

Justitieminister Ferd Grapperhaus heeft gisteren een woedeaanval gekregen voor de camera van Jinek-verslaggever Jaïr Ferwerda. Hij ergerde zich aan Jaïrs schijtlollige toon én haalde uit naar Peter R. de Vries.

Jaïr Ferwerda en Ferd Grapperhaus © Jinek

Jaïr Ferwerda wilde van minister Ferd Grapperhaus weten welke emoties de avondklokrellen bij hem oproepen. “Heeft u iedere avond toch ook een beetje dat u denkt: jeetje, daar komt weer een avond aan. Toch wel een beetje sidderend?”, vroeg de politiek verslaggever hem op een geinende manier.

Ferd pislink op tv

Ferd reageerde aanvankelijk kalm. “Nee, dan had ik niet deze functie moeten gaan doen, maar ik vind nog het meest laffe dat winkeliers worden geplunderd…”

Vervolgens was de minister maar liefst vier seconden stil, een eeuwigheid op televisie. Ferd richt zich kwaad tot Jaïr: “Ik ben heel boos, maar u zou ook boos moeten zijn. Nee, maar serieus, ga eens voor de camera staan en zeg eens wat u er zelf van vindt. Ik vind dit echt bij de wilde spinnen af en laten we daar nou mensen op aanspreken.”

Sneer naar Peter R.

Daarna liet Ferd zijn ongenoegen blijken over de mening van Peter R. de Vries, die maandag in alle programma’s op televisie riep dat hij begrip heeft voor de relschoppers.

Ferd: “Of het nou meneer De Vries is of iemand anders die zegt: ‘Ja, je moet begrip hebben.’ Ja, natuurlijk hebben we begrip voor het feit dat mensen het moeilijk hebben. Maar als iemand mij vraagt: ‘Kunt u ook begrip tonen voor iemand die een winkel plundert?’ Dan zeg ik: ‘Nee, nul.’ Dankjewel.”

Symbolisch

Telegraaf-journalist Wouter de Winther reageerde na afloop van het Jaïr-item cynisch in de studio van Jinek. Hij noemde Ferds reactie ‘symbolisch’. “Er moet natuurlijk ook boosheid uitgestraald worden. Dat snap ik ook wel. Ook de minister is boos over dat dit gebeurt. Maar goed, je moet het ook wel even zakelijk blijven bekijken, denk ik.”

“We hebben wel vaker gezien dat minister Grapperhaus de emoties wel redelijk op afroep beschikbaar heeft. Dit vind ik een beetje de overtreffende trap. Dan denk ik: het is niet Jaïr Ferwerda die het gedaan heeft geloof ik.”

Eva: “Het is nooit Jaïr Ferwerda die het gedaan heeft, laat dat vooropstaan.”

Jinek

De aflevering van Jinek van gisterenavond:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen