Albert Verlinde vindt talkshow M veel te zuur en negatief

Albert Verlinde ergert zich dood aan de negativiteit die Margriet van der Linden over de kijkers uitstort na de coronapersconferenties van Mark Rutte. Ze is te zuur, riep hij gisteren in Shownieuws.

Albert Verlinde en Margriet van der Linden © SBS, NPO

De talkshow M heeft na de coronapersconferenties steevast een korte uitzending waarin het optreden van Mark Rutte en Hugo de Jonge wordt nabeschouwd, zo ook gisteren. Albert Verlinde zat voor de buis en zat zich vreselijk op te vreten over de negativiteit en zuurheid in het programma, zo vertelt hij.

Zurigheid

Albert wil dat de tv positiever wordt. “Ik heb me er echt op voorbereid dat ik dit wilde vertellen: laten we met z’n allen een beetje positief zijn. Na die persconferentie die goed was, moeten we ook het positieve nieuws benoemen: het aantal besmettingen is naar beneden gekomen, het aantal faillissementen is niet dramatisch geweest.”

Hij vervolgt: “Dus laten we ook elke dag jubelen en dat je niet meteen na zo’n persconferentie bij M gelijk zurigheid hebt aan zo’n tafel. Dan zie ik ook op sites weer dat er van alles aan de hand is. Ga nou af en toe eens zitten op dat mooie nieuws, ook voor die mensen alleen thuis zijn. Gooi er niet direct een bak ellende overheen. Dat helpt ook, positiviteit. “

‘Ik ga er echt op door nu!’

Zijn iets pessimistischere collega Bart Ettekoven: “Zo heel veel positiefs heb ik vanavond nog niet gehoord. Vooral dat we nog even door moeten bijten.“

Albert: “Ja, maar de besmettingen en de faillissementen gaan naar beneden.”

Bart: “Ja, maar mondjesmaat.”

Albert: “Ja, maar het gaat naar beneden. Als we steeds alleen maar roepen ‘mondjesmaat’… Nee, ik ga er echt op door nu!”

Zeiken

Albert is er goed klaar mee. “We zitten wekenlang te mieren dat we te laat aan het vaccineren zijn, dan begint het en gaat het veel sneller dan we denken en vanavond zegt Hugo de Jonge: ‘We beginnen maandag al met die komende groep.’”

“Dat is eerder dan verwacht en daar gaat verder niemand op in. Meteen gaan ze weer zeiken van: waarom dat niet of die niet. Benadruk het positieve!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen