Albert Verlinde vindt Grapperhaus nog steeds niet geloofwaardig

Albert Verlinde vindt Ferd Grapperhaus nog steeds niet geloofwaardig als minister van Justitie in coronatijd, ondanks de excuses voor zijn knuffelbruiloft in augustus. Dat heeft hij gezegd in Shownieuws.

Albert Verlinde © Shownieuws

Uitgerekend Shownieuws bracht Ferd Grapperhaus afgelopen zomer in de problemen door foto’s te tonen van zijn iets te gezellige coronabruiloft. “Aan het begin van de coronacrisis zag je hem in het Vondelpark tegen mensen roepen: ‘Uit elkaar blijven!’ Hij had het over aso’s en dergelijke en opeens deed hij dit”, blikt Albert nu terug.

Beschadigd

Ferd is daar écht te ver mee gegaan, vindt Albert. “Met alle respect: iedereen die tegenwoordig huwelijken meemaakt, en laten we niet vergeten: begrafenissen meemaakt, weet hoe moeilijk het is om die afstand te houden. Als je dan juist met zo’n huwelijk van de minister van Justitie niet in staat bent om dat na te leven…”

Dat heeft zijn geloofwaardigheid ongelooflijk beschadigd, aldus Albert. “En die is niet meer teruggekomen. Nog altijd vind ik dat ik op een bepaalde manier niet goed naar Grapperhaus kan luisteren. Hij begint nu ook altijd te stotteren als het over de maatregelen gaat. Alsof hij zelf voelt: hmmm.”

Opstappen

Albert vindt dat Ferd beter gewoon had kunnen opstappen. “Achteraf had hij beter weg kunnen gaan, want dan had je echt een minister van Justitie gehad die gewoon kon ingrijpen elke keer, zonder dat mensen dachten: ja ja, dat kan hij makkelijk zeggen.”

Shownieuws blikt terug op de Grapperhaus-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen