Akwasi wil Matthijs van Nieuwkerk inhuren met Omroep Zwart

Akwasi zou het hartstikke leuk vinden als hij straks met Omroep Zwart een keer Matthijs van Nieuwkerk kan inhuren voor een presentatieklus. Dat zegt hij in De Gooi- en Eemlander.

Akwasi en Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk is het grote tv-voorbeeld van Akwasi, ondanks dat hij wit is. “Matthijs van Nieuwkerk is een voorbeeld voor me geworden, elke keer als ik naast hem kon zitten bij De Wereld Draait Door. Ik lijk niet op hem, maar ik heb zó veel van hem geleerd.”

Fluïde

Wat vindt Akwasi zo goed aan Matthijs? “De manier van interviewen, zijn bevlogenheid, zijn energie, hij is als water. Prachtig om te zien. Hij is heel fluïde, gaat alle kanten op. Dat vind ik supertof, inspirerend om te zien.”

Het had ook iets intimiderend, geeft Akwasi toe. “Tegelijkertijd, omdat hij het zo goed kan, had ik wel eens zoiets van wauw, durf ik nu wel zelf een vraag te stellen? Maar hij stelt je ook op je gemak. En hij geeft je het gevoel dat je er mag zijn.”

Inhuren

Het zou Akwasi geweldig lijken om Matthijs in te huren voor een project. “Of ik hem ga inhuren? Het zou wel tof zijn. Als het kan en het mag, Als we een keer kunnen samenwerken, als dat zou lukken… Dat is natuurlijk een enorme eer.”

Eerst moet Omroep Zwart er natuurlijk nog komen. Als alles goed gaat, is de omroep vanaf 2022 ‘on air’. “Ik heb nog nooit in al die jaren dat ik leef – ik ben al best wel oud, 32 jaar – het gevoel gehad dat het allemaal zo snel gaat als nu. Er is geen tijd om te chillen. Het begint nu echt te worden en dat is superspannend.”

Het interview met Akwasi kunt u lezen in De Gooi- en Eemlander.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen