Willibrord Frequin teleurgesteld in Op1: ‘Het moet pittiger’

Willibrord Frequin vindt dat de late talkshow Op1 wel wat peper kan gebruiken. Hij vindt dat de late talkshow van NPO 1 te veel kabbelt en hoopt op iets meer pit. Dat zegt hij in gesprek met Veronica Magazine.

Willibrord Frequin © William Rutten

De presentator, die dit jaar nog schitterde in de RTL 4-hit Beter Laat Dan Nooit, kijkt graag naar praatprogramma’s. “Ik volg meestal ook de dagelijkse talkshows, maar die mogen van mij wel wat pittiger zijn. Vooral Op1. Ze komen niet to the point. Jeroen Pauw en Eva Jinek steken er ver bovenuit. En Beau heeft dan weer zijn eigen charme.”

Willibrord niet terug

Zelf maakte Willibrord vroeger ongelooflijk pittige televisie. Wordt het dan niet tijd voor een tv-comeback? Nee, hij geeft aan het werk niet te missen. “Alhoewel, als ik dan de verhalen rondom zoiets als die toeslagenaffaire hoor en hoe die mensen in de kou worden gezet door de overheid… Dat is een van de weinige momenten dat ik zou willen dat ik het programma nog had.”

Hoe had hij dat dan aangepakt? “Dan was ik naar het huis van Rutte gereden en hadden we gezorgd dat het allang geregeld was. ‘Hoe kun je dat verdomme nou maken, man?!’ Wat dat betreft ben ik in die 25 jaar niks veranderd. Daarom is het juist zo grappig dat mensen me de afgelopen twee jaar op een heel andere manier hebben gezien in Beter Laat Dan Nooit.”

Beter Laat Dan Nooit

Beter Laat Dan Nooit is een programma waarin Willibrord op reis ging met Barrie Stevens, Gerard Cox en Peter Faber. De uitzendingen zijn nog altijd terug te zien via RTL XL en Videoland. “Volgens mij heb ik nog nooit zo veel complimenten gehad”, zegt hij.

Ziet hij een derde seizoen zitten? “Ik denk niet dat ik nog een keer terug op televisie kom. Wie het stokje van mij moet overnemen? Ik heb nog geen echt goede gezien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen