Wilfred Genee: ‘Fons van Westerloo vond mij vreselijk’

Wilfred Genee weet nog goed dat de bekende tv-bobo Fons van Westerloo vroeger een hekel aan hem had. Fons kon Wilfred niet uitstaan, onthult de tv-ster op Radio Veronica.

Wilfred Genee en Fons van Westerloo © SBS

Bijna een kwart eeuw geleden begon de tv-carrière van Wilfred Genee bij de sportzender Sport 7, maar het station was na vier maanden alweer uit de lucht. Hij ging daarna aan de slag bij SBS 6, waar Fons van Westerloo de scepter zwaaide. De twee konden echter niet bepaald goed door één deur met elkaar.

Niet soepel

Wilfred deelt zijn herinneringen in zijn programma op Radio Veronica. “Een andere baas waar ik het niet zo goed mee kon vinden, maar dat lag met terugwerkende kracht misschien ook wel aan mij, is Fons van Westerloo. Dat liep niet zo heel soepel. We werden destijds overgenomen van Sport 7 en daar was de slogan: ‘We gaan iets nieuws beginnen.’”

Na het floppen van Sport 7 raakte die slogan besmet. “Het eerste wat Fons tijdens een vergadering zei – Erland Galjaard zat er ook nog bij – was: ‘We willen niet meer terugkijken, dus de slogan ‘we gaan iets nieuws beginnen’ mag nooit meer gebruikt worden.’ Je voelt hem al aankomen. Bij de eerste uitzending mocht ik Fons van Westerloo live op tv interviewen en mijn eerste vraag was: ‘Meneer Van Westerloo, u gaat iets nieuws beginnen?’ Het was gelijk kassa.”

Uitdagingen

Wilfred haalde het bloed onder Fons’ nagels vandaan. “Een week later zaten we ook in een vergadering en toen zei hij: ‘Bij SBS kennen wij geen problemen, alleen uitdagingen.’ Dat vind ik altijd zo’n managementkreet.”

“De eerste week hadden we goede kijkcijfers, dus Fons kwam binnen met een grote taart: ‘Jongens, feest! Goede kijkcijfers!’ De week erna waren de kijkcijfers gehalveerd. Oei, Fons kwam woedend binnen: ‘We hebben een probleem!!!’ Waarop ik zei: ‘Ho ho, een uitdaging.’ Toen was het klaar, het is nooit meer goedgekomen.”

“Met terugwerkende kracht kan ik me ook wel voorstellen dat Fons mij niet zo aardig vond!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen