Tv-optreden Maan gaat faliekant mis: ‘Ze laat zien dat ze een ster is’

Een optreden van Maan de Steenwinkel tijdens de opnames van het Knoop Gala 2020 is faliekant misgegaan, omdat de gitariste van dienst de akkoorden even kwijt was.

Maan de Steenwinkel © Knoop Gala

Het Knoop Gala is een jaarlijks gala waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking optreden met bekende Nederlandse artiesten. Er keken gisteren 783.000 mensen naar de uitzending op NPO 1. Tijdens de opnames liep het optreden van Maan de Steenwinkel faliekant mis, maar die beelden hebben niet de uitzending gehaald.

Traantje gelaten

De organisatie achter het Knoop Gala heeft de beelden wel op Twitter geplaatst (zie onderstaand) en dat levert Maan lovende reacties op. Ze laat zien hoe meelevend en liefdevol ze omgaat met haar verstandelijk beperkte gitariste en dat wekt bij sommige mensen emoties op. “Traantje gelaten. Zo lief en respectvol”, zegt Renze Klamer bijvoorbeeld.

Bastiaan Ragas vindt het ook prachtig hoe Maan zich hier opstelt. “MAAN laat zien dat ze niet voor niets een STER is”, zegt hij.

En ene Tim: “Wat mooi om te zien. De tijd nemen om samen stil te staan bij waar het even niet lukt, en vervolgens de vraag stellen hóe iemand geholpen wil worden. Top!”

Niet op tv

Het fragment heeft niet de tv-uitzending gehaald. Jammer, vinden veel mensen. “Wat enorm jammer dat dit, vh draaiboek afwijkende, prachtig stukje tv weggemonteerd is en de uitzending dus niet haalde. Zoiets respectvols moet voor iedere tv-maker ‘n cadeau zijn wat je uit móet pakken. Jammer”, zegt Walter bijvoorbeeld.

Daar zegt de organisatie over: “Jammer genoeg is het al aardig krap om alle kandidaten goed voor te stellen en te laten optreden in de tijd van het programma. Want wij genieten zelf net zo van dit prachtige fragment.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen