Tineke Schouten kijkt hele dag lineaire tv: ‘Geen tijd voor Netflix’

Tineke Schouten hoort goede verhalen over The Crown, maar heeft geen tijd voor Netflix. Ze kijkt namelijk al de hele dag lineair televisie. Dat onthult ze in de VARAgids.

Tineke Schouten © RTL

Het is de VARAgids-rubriek Buis & Haard eindelijk gelukt om een bekende Nederlander te vinden die wél een televisie heeft. “Als ik naar beneden kom, zet ik eerst koffie. Daarna gaat meteen de tv aan met het nieuws en Goedemorgen Nederland. En ’s avonds laat gaat-ie uit”, onthult de cabaretière.

Talkshowfan

Tineke woont in een slaapverwekkende villawijk in Almere en probeert zichzelf een beetje af te leiden met de televisie. Nou ja, televisies. Haar hele huis staat ermee volgepakt. “Ik kijk enorm random en daarom staat er een toestel in de woonkamer, in de keuken en een op de slaapkamer.”

Ze is onder meer een talkshowfan. “Jinek, Beau en Op1 kijk ik als de gasten mij boeien. Ik heb geen zin in elke avond Diederik Gommers, Ab Osterhaus en Jaap van Dissel, dat geloof ik nu wel. Kopen Zonder Kijken is op dit moment mijn favoriet. Ik ben geïnteresseerd in huizen opknappen met weinig middelen.”

Geen tijd voor Netflix

De man van Tineke kijkt veel sport. “Hans kijkt alles wat met sport en zeker met voetbal van doen heeft. Soms ga ik erbij zitten, kijk ik mee en raak ik vanzelf geboeid.”

Al met al heeft ze dus geen tijd voor Netflix. “Netflix hebben we wel, maar ik gun mezelf daar de tijd niet voor. Als ik de goeie verhalen over The crown hoor denk ik: dat wil ik ook zien. Maar eenmaal thuis moet ik uit met de honden, gaat de telefoon, staat het eten op tafel en val ik in een programma wat dan op staat en dan is de dag voor je het weet weer voorbij.”

Gouden tv-tip

Heeft Tineke misschien nog een gouden tv-tip? “Chateau Meiland mag ik graag zien. Ik heb zo’n bewondering voor Erica die dat huishouden met die twee dochters en die man runt – en dat met een constante drukte om haar heen. Die reuring van zo’n middenstandsgezin is zo herkenbaar. Ik voel mezelf vaak een Erica.”

Wie benieuwd is naar álle tv-voorkeuren van Tineke Schouten, kan deze week de nieuwste VARAgids kopen. U kunt Buis & Haard ook lezen via Blendle.

Over de vloer

Tineke Schouten was eind oktober nog te gast in de seizoensfinale van Rooijakkers over de Vloer. Ze vertelde openhartig over het moment waarop ze bijna haar man verloor en haar dochters vertelden eerlijk hoe het is om haar als moeder te hebben:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen