Songfestival-team blij met vaccins: ‘Voorzichtig optimistisch’

De organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is behoorlijk hoopvol over de editie van 2021 nu de coronavaccins in aantocht zijn. Er heerst ‘voorzichtig optimisme’ bij het team.

Songfestival © Songfestival

Nu sommige landen al zijn begonnen met vaccineren en ook Nederland in januari begint met de uitrol, lijkt het erop alsof de terugkeer naar het oude normaal een kwestie van maanden is. Het Eurovisie Songfestival gaat in mei sowieso door: er zijn vier verschillende scenario’s uitgewerkt. Nu lijkt een scenario mét publiek ineens toch niet onhaalbaar.

Voorzichtig optimistisch

Songfestival-woordvoerder Babet Verstappen is enthousiast. “Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van vaccins en betrouwbare sneltesten zijn we inmiddels voorzichtig optimistisch over wat er verantwoord kan”, zegt ze in gesprek met De Telegraaf. “Uitgebreide protocollen hiervoor zijn in ontwikkeling.”

Wanneer besluit het Songfestival of er wel of geen publiek welkom is? “Belangrijkste is en blijft dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar hoe dan ook doorgaat. Daarvoor bereiden we nu diverse scenario’s voor – zowel met als zonder publiek. Besluit over de vorm vindt plaats in februari, uiterlijk maart.”

Normaal Songfestival?

Voor een volledig normaal Songfestival, zoals vroeger, lijkt het nog iets te vroeg. “De haalbaarheid van dit scenario is grotendeels afhankelijk van de uitrol van een eventueel vaccin voor het coronavirus en/of de beschikbaarheid van betrouwbare sneltests”, is te lezen op de website van de organisatie.

Het B-scenario is een Songfestival met een beperkte bezetting. “Doordat er in dit scenario minder ruimte is voor publiek zou er een nieuwe kaartverdeling moeten worden gemaakt. Mocht het zover komen, dan wordt er gewerkt aan een logische en eerlijke verdeling onder de huidige kaarthouders.”

Nieuw logo

Vorige week presenteerde het Songfestival een nieuw logo:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen