Pierre Bokma denkt dat Thierry Baudet gewelddadig is in relaties

Topacteur Pierre Bokma, bekend van speelfilms en NPO-series als ’t Schaep en Nieuw Zeer, denkt dat Thierry Baudet gewelddadig is in relaties. Dat zegt hij in gesprek met HP/DeTijd.

Pierre Bokma © Pauw

Pierre Bokma, die volgens het tijdschrift ‘al decennia wordt beschouwd als Nederlands grootste acteur’, is in het interview buitengewoon kritisch over de politiek leiders Geert Wilders en Thierry Baudet. “Wilders en Baudet zijn allebei eendimensionale karikaturen”, bitcht de topacteur bijvoorbeeld. “Het zijn betekenisloze moment-mannetjes.”

Narcist

Eerst is Geert Wilders aan de beurt. “Wilders heeft heel weinig fantasie. Hij heeft maar één thema en dat is alleen de hagelwitte Nederlander toelaten, de blonde wortel. Dan denk ik, om maar even in zijn bewoordingen te blijven: waarom onderzoek je eigenlijk niet je eigen roots in Indonesië? Meer of minder Wilders? Afijn, het lijkt me duidelijk.”

Thierry Baudet is echter helemáál de klos bij Pierre Bokma. “Baudet is een studentikoze Lou de Palingboer, je weet wel, die Nederlandse sekteleider uit de jaren vijftig en zestig. Ik denk dat hij heel gevaarlijk is in een relatie. Een narcist, die elke dag weer zijn omgeving ervan moet overtuigen dat hij the one is. The Messiah.”

Gewelddadig in relaties

Pierre Bokma lijkt behoorlijk mee te leven met Thierry’s verloofde Davide Heijmans. “Het lijkt me heel moeilijk om een relatie met hem te hebben, tenzij je een masochist bent. Het zou me ook niet verbazen als hij gewelddadig aangelegd is in zo’n relatie. Hij heeft een enorm psychisch probleem. Aan alles zie je dat het hem om hém gaat.”

“Die partij is een decor, die heeft hij opgericht, puur om zichzelf in het centrum te kunnen plaatsen. Baudet is een ongelukkig mens, een would be redenaar, een papieren Cicero.”

HP/DeTijd

Het HP/DeTijd-interview met Pierre Bokma over het leven, de toestand in de wereld, het moslim-extremisme en het toneelspel van de prominenten die afgelopen jaar in beeld waren kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen