Op1 vanwege lockdown ook in kerstweek op televisie

De NPO heeft besloten om maandag, dinsdag en woensdag – de drie dagen voor kerst – alsnog afleveringen van Op1 uit te zenden. Dit om de kijker vermaak te bieden tijdens de lockdown.

Carrie ten Napel & Charles Groenhuijsen © Wessel de Groot

De RTL 4-talkshow Beau stond wel gewoon opgesteld in de dagen voor kerst, maar Op1 zou na vrijdag eigenlijk al met kerstvakantie gaan. In de dagen voor kerst zou de zender dan wat specials van Studio Sport uitzenden. Vanwege de strenge lockdown die Mark Rutte gisteren afkondigde, heeft de NPO echter wat wijzigingen doorgevoerd in de programmering.

Op1 en Goedemorgen

Een van die wijzigingen is dus dat Op1 ook op maandag, dinsdag en woensdag te zien zal zijn. Tussen kerst en oud en nieuw staan Op1 en Beau vooralsnog niet in de uitzendschema. Na de jaarwisseling gaan Op1 en Jinek de concurrentie weer met elkaar aan.

Goedemorgen Nederland wordt ook verlengd en is op werkdagen te zien tijdens de kerstvakantie. NPO-bazin Shula Rijxman: “We gaan langer door met Op 1 en Goedemorgen Nederland zodat we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat nieuws en duiding kunnen blijven brengen.”

Bomvolle programmering

De NPO vindt het belangrijk om de kijker een bomvol uitzendschema te brengen nu we de komende maand weinig anders kunnen dan naar het beeldscherm kijken.

Volgens Shula staan Nederlanders bekend om hun veerkracht en samenwerking: “En vanuit die basisgedachte brengen wij Nederland juist de komende weken een programmering vol informatie en ontspanning, die we zullen aanvullen waar en wanneer het kan.”

Kijkcijferkanonnen

Programma’s die tijdens de coronalockdown van start gaan, zijn onder meer het kijkcijferkanon Heel Holland Bakt op zondag 27 december, de nieuwe dramaserie I.M. op maandag 28 december, de comeback van Matthijs van Nieuwkerk op donderdag 31 december, de nieuwe serie Niuwe Boeren op vrijdag 1 januari en Wie is de Mol op zaterdag 2 januari.

Bovendien is NPO 2 juist net begonnen met De Slimste Mens en keert op 9 januari het populaire Verborgen Verleden terug bij die zender.

Een volledig overzicht van de NPO-programmering tijdens de lockdown vindt u op de NPO-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen