Nikkie Plessen pissig in Boulevard: ‘Slecht moment voor lockdown’

Nikkie Plessen is behoorlijk over de zeik nu haar 25 winkels dichtmoeten vanwege de coronalockdown. Vlak voor de kerst in lockdown gaan is volgens haar een erg slechte timing.

Nikkie Plessen © RTL Boulevard

Nikkie Plessen verzorgde maandagavond op RTL 4 de voorbeschouwing van Mark Rutte’s coronatoespraak. Ze stond behoorlijk pissig aan de desk van RTL Boulevard. “Ik heb 25 eigen winkels, los nog van de eigen verkooppunten waar we liggen en die gaan gewoon dicht. We gaan eigenlijk gewoon weer een beetje terug naar maart/april, die tijd.”

Onhandig moment

De minister-president heeft volgens Nikkie een erg onhandig moment uitgekozen om in lockdown te gaan. “December is gewoon dé maand waarin het meeste geld verdiend wordt voor de retail, maar ook voor de restaurants, hotels en bioscopen, dus ik denk dat we met z’n allen als ondernemend land niet in een heel fijne maand zitten om dicht te gaan.”

Welk moment zou beter zijn geweest? “Ik zag op een gegeven moment wel wat aankomen en daarom vind ik het ook jammer dat we precies midden december deze totale lockdown krijgen en dat we niet – ik heb ook winkels in België – niet iets eerder in die lockdown zijn gegaan, want die winkels zijn nu wél weer open.”

Lockdown te laat

Nikkie vindt dat Mark Rutte niet nú, maar vorige maand een lockdown had moeten instellen. “December is de maand waarin je het gezellig wil hebben en dat is iets wat ons nu ontnomen wordt, wat ergens begrijpelijk is – natuurlijk: want we moeten wat doen en de cijfers lopen op – maar ik had de daadkracht die Mark Rutte nu laat zien graag iets eerder gezien.”

Het kabinet faalt enorm, vindt Nikkie. “Ik vind dat Nederland daarin tekortgeschoten is door alles net half te doen. Het mondkapje was net half, we moesten allemaal 1 december, behalve de kerken en moskeeën. We hadden het ook met z’n allen kunnen doen. De restaurants mochten dicht, maar hotels mochten wel etentjes hebben. Dat was ook een beetje vaag.”

Grapperhuis

Vervolgens kreeg ook justitieminister Ferd Grapperhaus nog een veeg uit de pan. “Een Grapperhaus, daar ga ik het niet eens over hebben. De beste man die alle regels zelf aan z’n laars heeft gelapt en vervolgens met één traan en sorry en een toegift naar een goed doel toch weer terug mag komen in functie. Dat vind ik best lastig.”

“Als je kijkt naar de omliggende landen: we missen de duidelijkheid in Nederland. De duidelijkheid die we nu krijgen van een Rutte… In Engeland is het nu ook weer open.”

Fragment

Het fragment van de ontploffende Nikkie Plessen:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen