Albert Verlinde kotst op winkels die vanwege lockdown langer open bleven

Albert Verlinde kotst op winkels en kapperszaken die maandag langer open zijn gebleven. Je moet zo’n laatste dag voor een lockdown niet het onderste uit de kan willen halen, vindt hij.

Albert Verlinde en ICI Paris XL © RTL

Mensen gingen massaal de winkelstraten in toen maandag uitlekte dat Nederland in een zeer strenge lockdown zou gaan. Veel mensen gingen bijvoorbeeld nog even naar de Action om wat troepjes te halen of naar de ICI Paris XL om wat cadeautjes te scoren. Diverse winkels en kapperszaken bleven langer open om te voldoen aan de enorme vraag.

Onderste uit de kan

Tv-persoonlijkheid en VVD-politicus Albert Verlinde was ’s avonds behoorlijk kritisch aan de desk van Shownieuws. “Als je het nou hebt over die gekkies die buiten demonstreren, laat ik dan zeggen dat ik me ook wel stoor aan iedereen die in ijl tempo tot twaalf uur vannacht nog probeerde het onderste uit de kan te halen.”

Walgelijk, vindt de multimiljonair het. “Als je het nou hebt over onverantwoord gedrag en dat je dan nog kapsalons opengooit, speelgoedzaken opengooit, om die laatste minuut maar te pakken. Daar vind ik wel wat van. Dat had van mij niet gehoeven. Natuurlijk is het verschrikkelijk dat alles dichtgaat, maar zijn we verbaasd? Nee, eigenlijk.”

Stelletje gekken

Albert staat volledig achter het beleid van minister-president Mark Rutte. Zijn tv-toespraak werd gisteren verstoord door protesterende herriemakers. “Iedereen heeft het over het stelletje gekken dat buiten stond. Dat zou je bijna niet gunnen, hè, dat het daar nu over gaat? Ik vond het ongelooflijk.”

Zoiets kun je niet maken, vindt Albert. “Ik vind dat Mark Rutte het ongelooflijk knap deed: gewoon volhouden aan de boodschap, ons toespreken. Natuurlijk stond het op autocue, maar de échte meester denkt: waar kan ik nou die demonstranten meenemen in mijn verhaal? En ineens had hij die ene zin te pakken. Daar moeten we echt even naar kijken; dat was geniaal.”

‘Heel mooi’

Mark Rutte zei tijdens zijn live toespraak: “De realiteit is ook dat we niet te maken hebben met een onschuldige griep, wat sommigen – bijvoorbeeld de demonstranten hier buiten – nog steeds denken, maar met een virus dat iedereen hard kan raken.”

Shownieuws-presentatrice Celine Huijsmans: “Ja, dat was echt heel mooi.”

Deskundige Bart Ettekoven: “Als je daar zit en je doet die toespraak, dan weet je niet of dit ook op televisie hoorbaar is, dus het zal voor hem ook een twijfel zijn geweest, van: moet ik het wel of niet benoemen?”

Connie

Albert: “Ik denk dat iemand hem verteld heeft met een bordje, van: ‘Het is te horen.’ Ik snapte het ook niet in het begin, ik dacht: wat hoor ik nou?”

Bart: “Je dacht dat Connie weer gekke geluiden aan het maken was?”

Albert geïrriteerd: “Nee, nee, ik zat daar niet, laten we het nou leuk houden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen