Matthijs van Nieuwkerk wordt vaak gevraagd naar mening over M

Matthijs van Nieuwkerk wordt vaak gevraagd naar zijn mening over de talkshows M en De Vooravond, de opvolgers van De Wereld Draait Door. Dat zegt hij vandaag in het AD.

Matthijs van Nieuwkerk © NTR

Veel kijkers verlangen nog altijd terug naar het DWDD-tijdperk, maar dat is voorgoed verleden tijd. Tegenwoordig maken de programma’s M van Margriet van der Linden en De Vooravond van Renze Klamer en Fidan Ekiz de dienst uit op het zevenuurslot van NPO 1. Wat vindt Matthijs van Nieuwkerk van die programma’s?

Bloemen bloeien

Matthijs wil er niet te veel over kwijt. “Ik ben zo ontzettend vaak gebeld met de vraag: wat vindt u van M of van De Vooravond. Laat vele bloemen bloeien, was dan het antwoord. Een te saai antwoord, want ik las het nooit ergens terug. Maar zo is het. Ieder zijn stijl en smaak.”

Waar moet een goede talkshow volgens Matthijs aan voldoen? “Wat mij betreft wordt een goede dagelijkse talkshow naast de blik op het nieuws vooral gestuwd door verbeelding en originaliteit. En is niet cynisch.”

Fidan Ekiz

Er is veel te doen over beide praatprogramma’s. Margriet van der Linden wordt verweten afschuwelijk links te zijn, terwijl Fidan Ekiz wordt verweten afschuwelijk rechts te zijn.

Critici vinden het niet kies dat Fidan nadrukkelijk haar mening laat blijken in De Vooravond. Wat vindt Matthijs daarvan? “Over Fidan gesproken, zij was een formidabele, eigenzinnige, slimme tafeldame in DWDD. En dat is zij nu eigenlijk in De Vooravond. Zo kijk ik ernaar.”

Het interview met Matthijs van Nieuwkerk kunt u lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen