Mark Rutte plakte stropdas vast met plakbandje voor tv-toespraak

De stropdas van Mark Rutte zat vorige week tijdens zijn door 8 miljoen mensen bekeken tv-toespraak vast met een plakbandje om heen en weer bungelen te voorkomen. Dat onthult hij in het NRC.

Mark Rutte © NOS

Minister-president Mark Rutte heeft dit jaar twee keer een tv-toespraak gehouden over het coronavirus. Tijdens het terugkijken van de eerste toespraak, afgelopen maart, ergerde de premier zich behoorlijk aan zijn heen en weer slingerende stropdas. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen en daarom trof hij vorige week de nodige maatregelen.

Plakbandje

Gevraagd naar welke lessen hij trok uit de eerste tv-toespraak, antwoordt Rutte in de krant: “Dat ik nog stiller moet zitten. En de das moet je vastplakken. Die vloog de vorige keer heen en weer. Als klok en klepel. Die heb ik strak vastgezet, haha! Dat is zo’n dingetje.”

Vastplakken? “Ja! Met een plakbandje. Dat gaf een stabieler beeld.” Daar heeft de premier wel gelijk in. Onderstaand ziet u de eerste en de tweede tv-toespraak van Mark Rutte en het verschil is enorm. Bij de eerste toespraak zwiepte de stropdas alle kanten op, terwijl deze zich tijdens de tweede toespraak behoorlijk gedeisd houdt.

Gordijnen

Tijdens de tweede toespraak werd de kijker dus niet afgeleid door Rutte’s stropdas, maar wél door de mensen die buiten nogal luidruchtig aan het protesteren waren. Vlak voordat de premier live ging, begonnen ze met potten en pannen een enorme bloedherrie te maken.

“Om twee voor zeven! Toen zei de regisseur: ‘O, misschien moeten we even de gordijnen dicht doen.’ Dat zou het geluid dempen, er staan microfoontjes. Hij ging ineens aan de gordijnen trekken. Maar het was te laat, het kon niet meer.”

De beelden

De beelden van de stropdas:

Toespraak één met bungelende stropdas:

Toespraak twee met niet-zwiepende stropdas:

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen