Jan Dulles in kerstherhaling Beste Zangers leidt tot dubbele gevoelens

Jan Dulles doorstaat momenteel een ondraaglijk pijnlijke kerst, maar toch zagen de kijkers hem gisteren vrolijk swingen in de kerstherhaling van Beste Zangers. Ongemakkelijk, vonden kijkers het.

Beste Zangers © AvroTros

Het nieuws dat Jan Dulles plotseling zijn drie maanden oude dochtertje heeft verloren, ging vorige week door merg en been. Veel mensen kunnen zich nauwelijks voorstellen hoe verschrikkelijk het moet voelen en leven massaal met hem mee. Er heerste gisteren, op eerste kerstdag, dan ook wat ongemak bij kijkers toen ze Jan voorbij zagen komen in een vrolijke tv-herhaling.

Ongemak

NPO 1 zond op de late avond een herhaling uit van de kerstspecial van Beste Zangers van vorig jaar. Maar liefst 917.000 mensen zagen Jan Dulles meezingen met kerstliedjes. Zelf zong hij de klassieker Silent Night. Kijkers vonden het ongemakkelijk om hem te zien in zo’n vrolijke kerstspecial, terwijl hij nu door een kersthel gaat.

Kijkster Fenne vond het lastig te plaatsen, schrijft ze op Twitter. “Ik weet dat dit van vorig jaar is. Maar ik vind het enorm dubbel om te kijken hoe ze het erover hebben dat je met kerst stil staat voor de dankbaarheid om geluk en gezondheid. En dat onder andere samen met Jan Dulles bespreken.”

Toestemming

Kijker Ollebol vraagt zich af of de AvroTros dit wel heeft overlegd met Jan. “AvroTros, wat een fijn programma: de beste zangers, kerst 2019! Het doet echter pijn om Jan Dulles daar zo mooi te horen zingen, terwijl hij nu zo verdrietig is nu hij zijn dochtertje heeft verloren… Heeft u Jan Dulles gevraagd om zijn bijdrage uit 2019 nu mocht uitzenden?”

“Daar zit Jan Dulles, nog compleet onbezorgd in de opname van de Beste Zangers, en ik vind het zo verdrietig”, zegt Marieke. En Jens: “Damn, confronterend om Jan Dulles te zien zingen in de kerstspecial…”

Respectloos

Kijkster Charlotte had het uit respect niet uitgezonden, zegt ze op Facebook. “Ik had hem uit respect/ medeleven voor Jan niet uitgezonden.. die arme jongen krijgt nooit meer een kerstlied uit z’n strot.”

Ene Carly daarop: “Ik denk dat de uitzending wel of niet tonen hier niks aan zal veranderen. Het is verschrikkelijk. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn en kerst zal een zware tijd zijn en blijven. Maar dit is vooraf opgenomen en gepland, daar hoeft Jan gelukkig verder niks mee op dit moment. Het leven gaat door, ook al lijkt het voor hem en alle naasten nu even stil te staan.”

Josien: “Het is een herhaling van vorig jaar. Wat mij betreft hadden ze juist nu alle tijd ervoor te kiezen dat niet te doen…”

Silent Night

Het mooie optreden van Jan Dulles in Beste Zangers:

Instagram

Jan Dulles bedankte gisteren op Instagram voor de massale steunbetuigingen:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen