Hugo de Jonge interviewt Anna Nooshins bestie Robbert Rodenburg

Hugo de Jonge voelt zich helemaal senang in de showbizzwereld. Na zijn muzikale optredens in Beau en All You Need Is Love, duikt hij nu op in de YouTube-show van Anna Nooshins beste vriend Robbert Rodenburg.

Hugo de Jonge en Robbert Rodenburg © YouTube

De minister die verantwoordelijk is voor de bestrijding van het coronavirus, begint zich langzaamaan te ontpoppen tot een halve tv-ster. We zagen Hugo de Jonge al White Christmas zingen bij Beau en God Only Knows zingen bij All You Need Is Love, en nu duikt hij op in de YouTube-show van Anna Nooshins bestie Robbert Rodenburg.

Hugo interviewt Robbert

Het programma van Robbert Rodenburg heet Open Kaart en daarin stelt hij niet alleen vragen aan zijn gasten, maar moeten zijn gasten ook vragen aan hém stellen. Het leidt tot ongemakkelijke situaties, omdat sommige van zijn gasten overduidelijk hun interesse in deze Robbert moeten veinzen. Zij kennen dit YouTube-figuur immers nauwelijks.

Aan het begin van hun gesprek legt Robbert aan Hugo uit dat hij ook vragen aan hem moet stellen. “Ken je het concept een beetje?”, zegt hij. Hugo: “Heel eerlijk: eigenlijk niet.” Robbert: “Oké, ik ga het dan even kort uitleggen. Het is eigenlijk heel simpel: er liggen tien kaartjes voor ons en de eerste pak ik, dan mag jij er eentje pakken, dan ik weer en zo gaan we om en om.”

‘Ik ga jou bevragen!’

Hugo stelt aan Robbert onder meer vragen over zijn homoseksualiteit, over wanneer hij voor het laatst gehuild heeft en wat hij wil doen wanneer alles weer normaal is. Deze vragen zijn overigens niet door Hugo bedacht, maar door Robberts producer.

De zorgminister: “Ik ga jou eens even bevragen, joh. Dat vind ik ook wel eens leuk. Meestal in interviews krijg ik die kans niet, dus: zijn er op dit moment regels waar jij je vraagtekens bij hebt?” En: “Dit wordt een heel ander interview dan ik normaal altijd geef, joh. Ik vind het wel leuk. Een aardige onderbreking van de dagelijkse routine.”

Robbert kritisch

Robbert positioneert zichzelf als de Jeroen Pauw van YouTube en hij is dan ook uiterst kritisch tegen Hugo. “Als ik kijk naar andere landen, zijn wij natuurlijk wel heel vaak elke keer een soort van voor mijn gevoel een beetje – en misschien zeg ik het verkeerd hoor – maar een soort van een beetje elke keer achter de boot aan het vissen geweest.”

Hugo: “Dat ben ik niet helemaal met je eens.”

Robbert: “Nou, in bepaalde landen gingen ze wel eerder al in een hele strenge lockdown en in Nederland hadden we de hele tijd hele lieve maatregelen. Soms denk ik ergens: had dan maar ergens aan het begin… Maar goed: het is ook een soort van: nou ik ben 22, dus wat weet ik ervan, maar het is meer een beetje persoonlijk hoe ik er dan naar kijk.”

De mening van Robbert Rodenburg in het coronadebat. Daar zaten we inderdaad massaal op te wachten.

Schoenen en vaccin

Verder gaat het interview nog over Hugo’s voorliefde voor kleurrijke schoenen en de aanstaande coronavaccins. Vindt hij zichzelf ijdel? “Ben ik ijdel? Nou, volgens mij niet. Ja, je vindt het leuk om goed op een foto te staan in plaats van niet goed. En mooie schoenen vind ik mooier dan lelijke schoenen. Maar ijdel zou ik mezelf niet noemen hoor? Nee.”

En over het feit dat sommige mensen sceptisch zijn over de coronavaccins: “Dat mensen een beetje nuffig zitten te zeggen van: ‘Ik moet maar even zien of ik het eigenlijk wel wil’, dat kan eigenlijk niet. Ik hoor mensen ook zeggen: ‘Ik weet niet precies wat erin zit.’ Dan denk ik: joh, je hebt je hele leven frikandellen gegeten en je weet ook niet precies wat daar in zit. Hier is echt getoetst of het veilig is.”

“Ja, weet je, dit is het allerbeste wat ons kan overkomen.”

Open Kaart

Hugo de Jonge in Open Kaart:

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen