Lee Towers vindt Marianne Zwagerman egoïstische vrouw

Lee Towers kan er met zijn pet niet bij wat Marianne Zwagerman tijdens deze coronacrisis heeft gezegd over de oudere medemens, door haar ‘dor hout’ genoemd. Dat zegt hij in het AD.

Marianne Zwagerman en Lee Towers © AvroTros

De zanger van You’ll Never Walk Alone schrok zich er een hoedje van. “Ja, en mijn tenen staan dan krom. Dan hoor ik iemand roepen over ‘dor hout’. Of, met andere woorden: ‘gooi maar in de open haard, dan ben je er gelijk vanaf’. Daar kan ik niet zo goed tegen hoor, sorry. Dat vind ik zó respectloos, als iemand zoiets roept.”

Egoïst

Marianne Zwagerman gaat hiermee echt te ver, vindt Lee Towers. “Je kunt toch niet zeggen: laat die oudjes maar creperen? Wij willen ook op naar de toekomst, en in die toekomst weer kunnen genieten van onze kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. Ook wij hebben daar recht op. Wie daar aan voorbij gaat is een egoïst.”

Lee vindt juist dat we met z’n allen om de ouderen heen moeten gaan staan. “Niet voor de kinderen, die worden er niet ziek van, maar voor de ouderen in de samenleving. Die hebben uiteindelijk toch dit land opgebouwd. Zij hebben ook recht om te genieten van hun kinderen en kleinkinderen”, zegt hij in de krant.

Saskia Noort

Ook Saskia Noort haalt in een interview keihard uit naar Marianne Zwagerman vanwege haar ‘dor hout’-opmerking. “Ik zag aan mijn ouders hoe erg ze gekwetst waren door deze opmerking. Wat ik heel vervelend vind van deze tijd – en dat is afgelopen jaar eigenlijk alleen maar erger geworden – is dat het hip is om groepen te ontmenselijken”, zegt ze in het Dagblad van het Noorden.

Daar doet Marianne aan mee, vindt ze. “Oude mensen zijn geen mensen meer, maar stukken hout en het is niet erg dat zij aan corona doodgaan. Het is bijna fascistisch om te zeggen.”

Fascistisch

Hugo Borst daarop (het is een dubbelinterview): “Zo, dit is wel een lekker tussenkopje: ‘Marianne Zwagerman is bijna fascistisch’. Maar ik snap wel dat je het zegt, Saskia. Want zij maakt onderscheid en sluit mensen uit met zo’n uitspraak. Het ergst is nog dat ethicus Heleen Dupuis het eens is met haar.”

“Ik ken trouwens fucking veel vitale mensen van 82, die eruitzien als 62. Wat nou dor hout? Ik vond het ook behoorlijk onsmakelijk. Ik vind wel dat een columnist het recht heeft om het stijlmiddel van de overdrijving te gebruiken.”

Marianne spreekt

Marianne werd afgelopen zomer door EenVandaag geïnterviewd over haar ‘dor hout’-opmerking:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen