Kritiek op Beau: ‘Laat Bibi Breijman lekker backstage wachten!’

Tv-studio’s hoeven zich tijdens de coronalockdown niet te houden aan het maximum van drie gasten, maar het is nou ook weer niet nodig om de grenzen volledig op te zoeken. Die kritiek klinkt op Twitter.

Bibi Breijman © RTL

De talkshows op televisie kunnen niet gemaakt worden met maximaal drie mensen op de studiovloer, dus daar geldt een uitzonderingspositie voor. Die positie moet je echter niet uitbuiten, vindt Josien Wolthuizen, de ‘socialmediameid’ van Het Parool. Zij ergert zich er als tv-kijker aan dat we steeds naar relatief volle tv-studio’s kijken.

‘Bibi backstage svp’

Josien noemt als voorbeeld de uitzending van Beau van gisteren. De talkshowhost had drie gasten aan tafel zitten om te praten over de finale van Het Perfecte Plaatje: Bibi Breijman, Stefano Keizers en Tijl Beckand. Voordat ze aan tafel gingen, waren ze op de achtergrond te zien als publiek.

Volstrekt onnodig, vindt de Parool-journaliste. “Drie mensen in de studio die zometeen gaan vertellen over Het Perfecte Plaatje. Beetje zoals oliebollen die ineens essentieel zijn.”

Meningenman Özcan Akyol daarop: “Je zegt dus eigenlijk: beter helemaal geen teevee meer maken?”

Josien: “Nee, maar wel minder mensen in de studio en aan tafel. Die drie kunnen toch ook wel backstage wachten tot ze aan de beurt zijn?”

Özcan: “O, ja, vast.”

Regels

Er moeten strengere regels komen, vindt Josien. “Volgens welke regels mogen er aan een talkshowtafel eigenlijk meer mensen zitten dan aan het kerstdiner thuis?”, vraagt ze zich cynisch af.

BNR-bekendheid Thomas van Groningen: “Het mag, want aangemerkt als cruciaal beroep. Maar je kan je afvragen of dit niet neer via Zoom moet, zoals bij veel Amerikaanse talkshows. Ogen Echt een goed voorbeeld is het niet.”

Josien: “Of Bram Vermeulen die doodleuk bij Op1 zit, terwijl hij net terug is uit Zuid-Afrika en daarom 10 dagen in quarantaine moet. Hoe dan?”

Özcan heeft er niet zo’n moeite mee. “Vitale sector. Nieuwsvoorziening.”

Twitter-draadje

Het Twitter-beklag:

Bibi op begrafenis

Enkele uren voor de uitzending van Beau was Bibi overigens nog aanwezig bij een begrafenis. “Gefeliciteerd! Toch moet ik je ook condoleren, want je hebt vandaag een begrafenis achter de rug”, merkte Beau op.

Bibi: “Ja, het is voor mij een beetje een dubbele dag, maar ja. Sorry.”

Beau: “Ja, je opa is overleden.”

Bibi: “Ja, de partner van mijn oma is overleden. Mijn oma had ook meegewerkt in Het Perfecte Plaatje, dus vandaar dat het een beetje een dubbele dag is. We keken eigenlijk uit naar dit moment, van: we mogen het aankondigen en vieren, maar ja…”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen