Diederik Jekel betreurt opening van RTL Boulevard: ‘Niet blij met intro’

Diederik Jekel is niet blij met de manier waarop zijn vaccinatie-item dinsdagavond werd aangekondigd in RTL Boulevard. Hij heeft die intro niet zelf bedacht. Dat laat hij weten op Twitter.

Diederik Jekel © RTL Boulevard

RTL Boulevard opende met het nieuws dat de coronavaccins er bijna aan zitten te komen. “Maar er zijn ook veel mensen die twijfelen en Diederik Jekel hoopt die twijfel híer weg te nemen”, sprak Eddy Zoëy in de intro. Vervolgens legde Diederik uit waarom we absoluut niet bang hoeven te zijn voor het vaccin.

Vaccinatiepropaganda

Story-baas Guido den Aantrekker zat er met de grootst mogelijke ergernis naar te kijken. “Staat RTL Boulevard bij de overheid op de payroll? De Grote Vaccinatie PR Show is nu gaande. Zelfs Frits Wester, kuch journalist, doet mee. Ongelooflijk. Hoezo moet Diederik Jekel twijfels over het vaccin wegnemen, in RTL Boulevard? Werkt hij voor de overheid?”, twitterde hij.

Diederik begrijpt de kritiek van Guido wel een beetje. Hij zegt: “Was ook niet zo blij met die intro die ik zelf niet schrijf. Als je me vraagt of ik voor vaccinaties ben kan ik vanuit wetenschappelijk oogpunt zeggen dat dit wel een goed idee is en ik graag weer terug naar normaal wil.”

Genuanceerder

Guido prijst dat Diederik hierop terugkomt, maar begrijpt niet dat de journalist geen invloed heeft op de Boulevard-intro. “Dat klinkt al een stuk genuanceerder, Diederik. Maar iemand met jouw serieuze achtergrond en statuur is toch niet afhankelijk van een tekst van een bureauredacteur? Moet je toch zelf schrijven.”

“Je verhaal was echt te veel embedded in pr-praat; zonde.”

Boodschappenlijstje

Diederik legde in de uitzending uit dat het coronavaccin niet iets is om bang voor te zijn. “Ik snap de angst helemaal, maar ik deel hem alleen niet. Als je kijkt wat er in zo’n vaccin zit: daar zit geen virus in waar je ziek van kunt worden. Wat er eigenlijk in zit is een soort boodschappenlijstje wat aan de cellen in je arm gegeven wordt en dan gaan die cellen in je arm een soort maskertje maken wat heel erg lijkt op dat virus.”

“Als dan je eigen afweersysteem dat ziet, dan denkt die: hé, wacht eens even, dat is raar, dat hoort er niet. Dan gaat je afweersysteem allemaal dingen leren aan zichzelf en mocht het echte virus dan binnenkomen, dan kan het afweersysteem het eerder uit je lichaam halen dan dat je ziek wordt.”

Enthousiaste BN’ers

RTL Boulevard liet veel BN’ers aan het woord die enthousiast zijn over het coronavaccin, namelijk Jan Slagter, Nikkie Plessen, Ron Blaauw, André van Duin en Dries Roelvink. Als enige vaccinscepticus werd complotdenker Lange Frans opgevoerd.

In de studio was iedereen enthousiast, waaronder Peter R. de Vries. Hij merkte op: “Ik neem het meteen en ik moet eerlijk gezegd vaak een beetje lachen om die mensen die daar dus heel moeilijk over doen. Af en toe kom ik ook wel eens zo iemand tegen. Ze zeggen dan: ‘Ja, ik moet geen vreemde dingen in mijn lijf’ en ondertussen steken ze een sigaret op.”

Fragment

Het bewuste item uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen