Kees Tol verklaart zijn plotseling torenhoge kijkcijfers op SBS 6

Kees Tol heeft een hoop flops op zijn naam staan, maar momenteel scoort hij sky high op SBS 6 met zijn zondagse vooravondshow ‘vtwonen’. “Laatst bijna een miljoen”, weet de presentator. Hoe verklaart hij dat zelf?

Kees Tol © Carmen Kemmink

Het gaat buitengewoon goed met vtwonen: twee zondagen geleden zette de Volendamse presentator Kees Tol met 870.000 kijkers zelfs een kijkcijferrecord neer. Het lijkt er een beetje op dat vtwonen een vacuüm vult dat het ter ziele gegane RTL 4-programma Eigen Huis & Tuin heeft achtergelaten.

Coronabonus

Hoe kijkt Kees Tol zelf aan tegen deze mooie scores? “Veel heeft te maken met corona natuurlijk. Mensen zitten vaker thuis, willen het daar nog gezelliger maken. Dit is de periode. Ze hebben de tijd, kunnen naar bouwmarkten die allemaal open zijn en zich laten inspireren door dit soort programma’s.”

Het is ook gewoon spannende televisie, denkt Kees. “Je doet inspiratie op, maar er zit ook spanning in. Vergelijk het met een taartje. Als je een hapje neemt, wil je toch dooreten. Als er een huis gerestyled wordt, wil je toch weten hoe het uiteindelijk wordt. Wat ervan gebakken is. En je bent benieuwd naar de reactie van de koppels.”

Kees zou nooit meedoen

Zelf zou Kees Tol nooit meedoen aan zijn eigen programma. “Ik zou zelf niet zo snel meedoen aan een woonprogramma, omdat ik het veel te leuk vind om daar zelf over na te denken. Tijdens de verbouwing van mijn eigen huis heb ik ook alles zelf ontworpen, samen met een goede vriend die een meubelzaak bezit.”

“Het scheelt natuurlijk dat ik alleen ben. Er is geen smaakverschil, ook een kracht van ons programma: dat we bij koppels terecht komen die het vaak oneens zijn over hun verlangens en smaak. Het team van VT Wonen weet daar een balans in te vinden.”

AD over succes woontelevisie

Kees Tol doet zijn uitspraken in een groot artikel van het AD over het succes van woontelevisie. De directe aanleiding is Kopen Zonder Kijken, dat momenteel alle records breekt op RTL 4. ‘Woontelevisie is sympathieker geworden’, kopt de krant. Het artikel leest u op de AD-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen