Jort Kelder ergert zich aan brildragers: ‘Vorm van invaliditeit’

Jort Kelder ergert zich aan mensen die een bril dragen, omdat hij het dragen van een bril associeert met invaliditeit. Dat zegt hij tegen de bebrilde presentator van de podcast PodBast.

Jort Kelder © Beau

Zelf draagt Jort Kelder lenzen. Hij weigert om een bril te dragen. “Ik heb een hekel aan brillen. Het is een vorm van invaliditeit die mij niet aanstaat. Je hebt een hulpstuk nodig om mij te zien. Ik vind het iets afhankelijks. Ik kan niet tegen afhankelijkheid en je bent afhankelijk van dat apparaat op je neus.”

Hulpmiddel

Lenzen zijn ook een hulpmiddel, maar in elk geval niet zo zichtbaar als een bril, aldus Jort. “Ik heb het idee en de suggestie van onafhankelijkheid, omdat je mijn lenzen niet ziet zitten, maar als ik ze niet had aangedaan dan had ik überhaupt niet eens gezien wie er tegenover me zat.”

De kijker zal Jort nóóit met een bril zien. “Absoluut niet. Het komt ook omdat mijn broers brillen hadden en dat vond ik niks. Het klinkt heel onaardig en je kan het niet helpen – de meeste mensen hebben slechte ogen – maar het zit mij in de autonomie. Je moet dus die stomme bril op, anders ben je weg.”

Operatie

Jort wil overigens ook van zijn lenzen af. “Ik ben vorige week wel naar een arts geweest om te kijken of ik geopereerd zal worden om ervan af te zijn.”

De PodBast met Jort Kelder:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen